Bitcoin.nl

Laatste nieuws

Betaald berichten ontvangen met 21.co

b

Zoals we eerder schreven maakt Bitcoin tal van nieuwe verdienmodellen mogelijk. Het 21.co is een bedrijf dat zich richt op het benutten van de potentie van machine payments en microbetalingen. Het bedrijf werd bekend door de 21 Bitcoin Computer, maar richt zich de laatste tijd meer op andere platformen zoals de 21 Marketplace voor API's die betaalbaar zijn met Bitcoin.

Zo is ook de berichtendienst Lists van 21.co vanaf nu live voor iedereen. Het idee is simpel: iemand buiten jouw sociale netwerk kan een bericht versturen met daarbij een kleine vergoeding voor het lezen van het bericht en het versturen van een antwoord. Het is vergelijkbaar met het ontvangen van berichten op LinkedIn, van bijvoorbeeld recruiters of bedrijven, alleen krijg je nu een kleine vergoeding in ruil voor je tijd.

De betalingen gebruiken Bitcoin en vinden rechtstreeks tussen verzender en ontvanger plaats. Het platform vraagt 10% fee op elke meegestuurde transactie, dus het grootste deel van het geld gaat naar de gebruikers in plaats van het platform. Volledig decentraal is het nog niet, maar er hoeft niet meer gerekend te worden op goodwill van de ontvanger voor een reactie op een vraag. In vergelijking met LinkedIn, waar de opbrengst van gesponsorde berichten naar LinkedIn zelf gaat, is dit een stap vooruit door het grootste deel van de verdiensten naar de eindgebruikers te laten gaan.

Met het platform ontstaan nieuwe vormen van online interactie, waaronder micro-consulting. In plaats van per uur, kan er nu per vraag betaald worden voor antwoorden van experts. Daarnaast kunnen enquêtes nu verstuurd worden met een kleine betaling erbij, waardoor er een financiële prikkel ontstaat om wél mee te doen. Het wordt voor geïnteresseerden makkelijker om drukke bestuurders te bereiken en het wordt makkelijker om te filteren tussen serieuze berichten en spam.

Lees de blogpost van 21.co en probeer het uit.