Bitcoin.nl

Laatste nieuws

De Bitcoin Show - Beluister de eerste zeven afleveringen!

debitcoinshowx

Ongeveer een maand geleden ging De Bitcoin Show van start, een Nederlandstalige podcast over Bitcoin. Volgens de drie oprichters van de podcast ontbrak het daar in Nederland nog aan en was er behoefte aan een serieuze podcast gericht op Bitcoin, en alleen maar Bitcoin.

In De Bitcoin Show gaan oprichters Boris van de Ven (Gamekings), Aaron van Wirdum (Bitcoin Magazine) en Jan-Willem Burgers (Cap Gemini) en gasten met elkaar in gesprek over de laatste actualiteiten en ontwikkelingen met betrekking tot Bitcoin. Daarbij schuwen zij niet om dieper in de materie te gaan en discussiëren zij over onderwerpen als technologie, economie, speltheorie, wetgeving, politiek en maatschappij.

De Bitcoin Show telt inmiddels zeven afleveringen en is gratis te beluisteren of te bekijken via diverse social media kanalen zoals Spotify en Youtube. Hieronder een overzicht van de afleveringen tot nu toe:

The Bitcoin Show - Aflevering 1

Hosts Aaron, Boris en Jan-Willem nemen je mee op een reis door het konijnenhol naar een toekomst met een beter financieel systeem. De Techniek, De fundamenten, de Monetair-economische eigenschappen. Alles komt langs. In deze aflevering spreken zij onder andere over Miniscript, Bitcoin Vaults en terrorisme.

The Bitcoin Show - Aflevering 2

In deze tweede aflevering van De Bitcoin Show bespreken ze de fundamenten van bitcoin. Veel macro met een snuifje filosofie. In deze aflevering komen onderwerpen aan bod zoals het financiële stelsel en de staat van de economie, privacy, Bitcoin forks en soevereine individuelen.

The Bitcoin Show - Aflevering 3

In de derde aflevering spreken de drie hosts over onder andere De Nederlandsche Bank, privacy, block size en 'debt economics'.

The Bitcoin Show - Aflevering 4

In aflevering vier is Martijn Wismeijer te gast en is er aandacht voor onderzoek naar het gebruik van bitcoins op darkmarkets, de verlaging van de spaarbelasting in Nederland en anti-witwas wetgeving.

The Bitcoin Show - Aflevering 5

De nieuwe anti-witwas richtlijn zorgde voor genoeg stof voor een extra lange aflevering van De Bitcoin Show. Anonimiteit is niet gelijk aan criminaliteit, stellen de hosts.

The Bitcoin Show - Aflevering 6

Aaron van Wirdum vertelt in deze aflevering over zijn trip naar Scaling Bitcoin in Tel Aviv. Andere onderwerpen zijn Bakkt, klimaat, politiek en de adoptiegraad van SegWit.

The Bitcoin Show - Aflevering 7

In aflevering 7 spreken de drie heren over de 'moneyness' van bitcoin.

Om ook de volgende afleveringen te beluisteren of bekijken kun je jezelf abonneren op de Spotify of Youtube kanalen van De Bitcoin Show.