Bitcoin.nl

Laatste nieuws

Keepkey beëindigt ondersteuning Multibit

multilectrum

Het team achter de desktop Bitcoin wallet Multibit heeft 26 juli aangekondigd dat de software niet langer geüpdatet zal worden. Een jaar geleden werd Multibit overgenomen door Keepkey, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van hardware wallets. De oorspronkelijke developers van Multibit zijn destijds verder gegaan met andere projecten. Keepkey had de intentie om Multibit met een nieuw team up to date te houden.

Niet langer ondersteund

Multibit werd snel populair vanwege de gebruiksvriendelijke interface en werd daarom ook op bitcoin.org aangeraden. Helaas is het moeilijker gebleken dan verwacht ervoor te zorgen dat het programma naar behoren blijft functioneren. Een aantal bugs in de client zorgden voor veel problemen bij gebruikers. Zo was het bijvoorbeeld soms het geval dat gebruikers te maken kregen met een incorrect weergegeven saldo.

Veranderingen in de werking van het fee-mechanisme van Bitcoin en de aankomende activatie van SegWit hebben ervoor gezorgd dat Multibit ondertussen een verdere achterstand opgelopen heeft. Keepkey heeft daarom aangekondigd de ondersteuning voor Multibit te beëindigen.

Overstappen

Wat betekent dit nieuws voor gebruikers van Multibit? De bitcoins die u in bezit heeft zijn nog steeds veilig. Het is nu echter wel belangrijk om over te stappen naar een nieuwe client. Het team achter Multibit raadt zelf aan om over te stappen naar Electrum. U heeft dan in het vervolg via Electrum toegang tot uw bitcoins.

De broncode van Electrum is openbaar en wordt sinds 2011 onderhouden door een ervaren team. Net als Multibit maakt Electrum gebruik van vereenvoudigde validatie, waardoor niet de hele blokketen op uw computer opgeslagen wordt. Naast een gebruiksvriendelijke interface ondersteunt Electrum ook toepassingen interessant voor gevorderde gebruikers, zoals cold storage.