Bitcoin.nl

Laatste nieuws

SegWit binnenkort actief op Litecoin

segwit

Segregated Witness (SegWit) zal over twee weken actief worden op Litecoin, een van de eerste altcoins uit de beginjaren van Bitcoin. Door de activatie van SegWit zal Litecoin voorop lopen op Bitcoin in technische ontwikkeling: meer transactiecapaciteit en klaar voor innovaties zoals het Lightning Network.

Litecoin is destijds opgezet door Charlie Lee als fork van Bitcoin met enkele andere parameters: snellere blocktijden (tweeënhalve minuut), een ander proof-of-work algoritme en een grotere hoeveelheid litecoins in omloop (uiteindelijk 84 miljoen). Litecoin wordt ook wel "digitaal zilver" genoemd, waar Bitcoin "digitaal goud" is.

De activatie van SegWit werd afgelopen woensdag definitief, door brede ondersteuning vanuit de miners. SegWit zal actief worden op het Litecoinnetwerk na een activatie-periode van 8064 Litecoin-blocks. Je kunt hier de voortgang volgen.

screenshotat

De ontwikkeling vindt plaats tijdens een periode waarin de Bitcoingemeenschap worstelt met het bereiken van consensus over de activatie van SegWit. Alternatieve visies over hoe Bitcoin moet schalen, zowel als financiële belangen, bemoeilijken het consensusvormingsproces. Op dit moment blijft de steun voor SegWit in Bitcoin haken rond 35%.