Binance verliest 7000 bitcoins door hack

36 miljoen euro aan bitcoins verdween uit de hot wallet van Binance, zo laat het bedrijf weten.

Naar alle waarschijnlijkheid hebben hackers toegang gekregen tot accountinformatie van gebruikers van de handelsbeurs. Doordat dit op grote schaal is gebeurd, was het mogelijk om een groot aantal opnameverzoeken te versturen. Binance heeft deze niet als malafide gedetecteerd, waardoor al deze verzoeken ingewilligd werden. Zo is er een totaal van 7000 bitcoins verstuurd naar de bitcoinadressen van de vermoedelijke hackers.

De verdwenen bitcoins stonden in de hot wallet van het bedrijf. Dit is de wallet die verbonden is met het internet, zodat opnameverzoeken snel verwerkt kunnen worden. Vaak wordt zo'n hot wallet aangevuld vanuit een cold wallet, die niet verbonden is het met internet en dus ook niet extern benaderbaar is. Dit zorgt ervoor dat deze cold wallets vaak beter bestand zijn tegen hacks.

In de hot wallet van Binance stond zo'n twee procent van alle bitcoins die het bedrijf bewaard voor haar gebruikers. Doordat dit een relatief laag percentage is van het geheel, is Binance in staat om alle verloren bitcoins te vergoeden. Dit doen ze door het SAFU-spaarpotje aan te roepen.