Bitcoin Pizzadag 2018!

ingredienten

Ook al schreven we kortgeleden over de herhaling van bitcoin pizzadag via een lightning-transactie, vandaag 22 mei is nog steeds de officiële bitcoin pizzadag. Wederom een goed excuus om een lekkere pizza te bestellen met bitcoin!

Had jij het kunnen voorspellen?

Acht jaar geleden, op 18 mei 2010, deed Laszlo Hanyecz op het forum Bitcointalk het voorstel om twee grote pizza's te laten bezorgen in ruil voor 10.000 bitcoins. Een paar dagen later, 22 mei 2010, is het hem gelukt pizza's te ontvangen tegen betaling van de (toen nog) bijna waardeloze bitcoins. Het werd een historische dag in de geschiedenis van Bitcoin: voor het eerst hadden bitcoins waarde.

Toen we vorig jaar schreven over bitcoin pizzadag had de koers net zoÂn 1900 euro bereikt. Er is sindsdien veel gebeurd en inmiddels zweven we rond de 7000 euro. Met een beetje creatief rekenen komen we daarmee uit op een market cap van dik 5 miljard pizzaÂs voor bitcoin. Wie had dat gedacht, van een pizza voor 5.000 bitcoins naar duizend pizzaÂs voor één bitcoin.

Een speciale wallet voor een speciale dag

Er wordt elk jaar weer even stilgestaan bij het historische moment. Dit jaar ook door Ledger, de hardware wallet fabrikant. Zij brengen namelijk een speciale editie van de Nano S uit, speciaal voor pizzadag. De speciale editie is gelimiteerd verkrijgbaar (1337 exemplaren) en kan daarmee mogelijk een collectorÂs item worden. Wees er snel bij als je er een wil bemachtigen.

ledgerpizza

Trezor doet ook mee

Trezor viert ook met 10% korting op alle producten.

dcbfdaece