BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, stapt in bitcoinmining

blackrock BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld met 9 biljoen dollar onder beheer, heeft aandelen ingekocht van bedrijven die zich bezighouden met het minen van bitcoin.

Dit meldde het bedrijf in ingezonden stukken aan de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond. Volgens een publicatie van Forbes zou het bedrijf respectievelijk 6,71% van de aandelen van Marathon Digital Holdings, en 6,61% van Riot Blockchain in handen hebben gekregen.

De aankoop zou neerkomen op een bedrag van zo'n 383 miljoen dollar. Een forse investering nadat de chief investment officer Rick Rieder begin dit jaar aankondigde dat het bedrijf zich voorzichtig aan onder ging dompelen in de wereld van Bitcoin.

Het nieuws komt voor sommigen wellicht als een verrassing, aangezien BlackRock CEO Larry Fink enkele maanden geleden nog de mededeling deed dat het geen interesse ziet van investeerders die opzoek zijn naar het aanvullen van het pensioen, of andere langetermijninvesteringen.

Vanuit BlackRock zelf is nog geen publicatie geweest die de investeringbeslissing onderbouwt. Het lijkt eens te meer te benadrukken dat het verstandig is om niet naar woorden te luisteren, maar naar daden te kijken.