Blockstream: Confidential Assets

confidentialtx Blockstream, een prominente speler die een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van Bitcoin, heeft Confidential Assets (CA) aangekondigd. CA bouwt voort op Confidential Transactions (CT) en maakt het mogelijk om een asset tag mee te geven aan de output van een transactie, zodat een goed vertegenwoordigd kan worden.

CT zorgt ervoor dat de hoeveelheid bitcoins die verstuurd worden in een transactie afgeschermd blijven voor iedereen behalve de betrokkenen, terwijl het cryptografisch verifieerbaar blijft dat de transactie klopt. Dit geeft meer privacy en komt tevens fungibility ten goede.

Door met CA op deze techniek voort te bouwen wordt het mogelijk om eigendom van een goed over te dragen in een transactie, zonder publiekelijk informatie vrij te geven over de transactie. Ook kan er cryptografisch geverifieerd worden dat een goed niet zomaar aangemaakt, vernietigd of aangepast wordt.

CT en CA zijn nog niet beschikbaar op Bitcoin zelf, omdat het protocol hier nog niet klaar voor is. Blockstream zal CA waarschijnlijk gaan toepassen in de sidechain die zij gebruiken: Liquid. De techniek van Confidential transactions is een veelbelovende en noodzakelijke ontwikkeling voor Bitcoin op het gebied van privacy en fungibility.

Lees hier meer over Confidential Assets.