Fidelity lanceert Bitcoindiensten

Fidelity, een Amerikaanse financiële reus, lanceert Bitcoindiensten voor haar klanten. Dit doet ze onder de entiteit Fidelity Digital Assets. Met deze stap kunnen straks duizenden instituties en klanten, ter waarde van vele biljoenen, onder beheer van Fidelity bitcoins kopen, verkopen en bewaren.

Bij de financiële dienstverlener houden meer dan 13.000 consultancybureau's en brokers tegoeden aan ter waarde van ruim 7 biljoen dollar. Dat is een zeven met twaalf nullen. Hiermee is Fidelity de op 4 na grootste vermogensbeheerder van de wereld.

Men wil voor het klantenbestand een opslagoplossing voor bitcoins aanbieden, waar dit voor instituties nu nog nauwelijks mogelijk is. Deze service beoogt het doel om institutionele investeerders een conforme manier te bieden om bitcoins veilig te bewaren in een fysieke kluis, geografisch verspreid.

Daarnaast wil het bedrijf ook de aan- en verkoop van bitcoins vergemakkelijken voor de klanten. Ze zullen zelf geen beurs oprichten, maar uit naam van de klanten orders uitzetten op externe beurzen.

Het is de eerste financiële service provider die hiermee officieel haar energie aan bitcoin zal gaan spenderen. De plannen zijn slechts het begin van diensten die aangeboden zouden kunnen worden. Naast de huidige store of value use case van bitcoin ziet Fidelity de mogelijke toekomstige toepassingen als een reden om zich nu al mee bezig te gaan houden met deze volledig nieuwe soort activaklasse.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.