Het Nieuwe Geld aflevering 9: Bitcoin als vervanger van ons geldstelsel

hngxpx In Het Nieuwe Geld onderzoekt Reinjan ons geldstelsel, hoe het werkt, waar het op vastloopt en hoe het in de toekomst gaat veranderen. In deze aflevering probeert Reinjan de brug te slaan tussen het huidige systeem en Bitcoin. Is het wel een waardige vervanger?

Bitcoin als vervanger van ons geldstelsel

In deze aflevering van Het Nieuwe Geld zoekt Reinjan Prakke naar een antwoord op de vraag: Wat voor wereld creëren we als Bitcoin ons geldsysteem zou vervangen? Hij duikt dieper in de gelijkenissen tussen bitcoin en goud. Maar er blijken ook een aantal verschillen te zijn. Uiteindelijk komt Reinjan tot een conclusie die hij aan het begin van deze podcastserie niet had voorzien.

Je kunt deze aflevering van Het Nieuwe Geld beluisteren via de site van BNR, of via alle bekende podcast-apps.

Bitcoin als vervanger van ons geldstelsel?

In deze podcast:

Het Nieuwe Geld

Reinjan Prakke is een kind van de jaren 90 en is gewend aan welvaart. Hij heeft een eigen bedrijf, maar belegt niet. Totdat hij via vrienden in aanraking komt met cryptocurrencies. Dit is zijn lucky shot denkt hij en hij belegt erin. Met succes! Euforie maakt zich van hem meester.

Totdat de bubbel barst en de koers implodeert. Een groot deel van de winst is verdampt, maar hij is een fascinatie voor ons monetaire systeem rijker. Hier start zijn persoonlijke zoektocht te ontleden hoe ons geldstelsel in elkaar steekt en welke rol bitcoin in een de toekomst daarin kan spelen.


Het Nieuwe Geld wordt mede mogelijk gemaakt door Bitonic