Jack Dorsey en Michael Saylor organiseren tweede 'Bitcoin for Corporations' conference

Jack Dorsey en Michael Saylor, CEO's van bitcoinbedrijf Block en Microstrategy organiseren begin februari de tweede editie van de 'Bitcoin for Corporations' conference. maakt deel uit van het grotere World 2022 event dat niet alleen over de voordelen van bitcoin voor bedrijven gaat, maar ook over data-analyse.

Jack Dorsey & Michael Saylor

Het 'Bitcoin for Corporations' event wordt afgetrapt door Jack Dorsey en Michael Saylor. De twee CEO's zullen ervaringen uitwisselen en praten over bitcoin. Saylor, CEO van Microstrategy deed in augustus 2020 zijn intree in de bitcoinwereld. Namens zijn bedrijf kocht hij voor $250 miljoen dollar aan bitcoin als lange termijn investering. Hij omschreef de digitale munt als: 'Een betrouwbaar spaarmiddel en een aantrekkelijke lange termijn belegging met een potentieel hoger rendement dan cash'.

Ruim een jaar en vele aankopen later heeft Microstrategy zo'n 124 duizend bitcoins, ter waarde van ruim $3 miljard dollar, op de balans staan. Het data-analyse bedrijf organiseerde vorig jaar de eerste editie van het bitcoinevenement om hun strategie en de voordelen ervan toe te lichten. Het was een groot succes, zo'n 1400 professionals van diverse bedrijven namen online deel. Zo ook de Chief Financial Officer van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-topman Elon Musk. Een aantal maanden later maakte Musk bekend voor $1,5 miljard dollar aan bitcoin te hebben gekocht voor op de balans van Tesla. Later bleek ook SpaceX bitcoin te hebben gekocht.

De voormalig oprichter en CEO van Twitter, en tegenwoordig fervent bitcoinfantaat, Jack Dorsey zal het evenement aftrappen. De ondernemer maakte een aantal weken geleden bekend zich nog meer te gaan focussen op het bouwen van bitcoin gerelateerde producten en diensten. Zo is hij met zijn bedrijf Block een eigen ASIC miner aan het bouwen, heeft hij plannen een hardware wallet te ontwikkelen en wil hij met zijn bedrijf bitcoin voor iedereen toegankelijk maken.

'We hebben enorm veel ervaring en expertise opgedaan door onze treasury strategie te innoveren en een bitcoin acquisitie strategie te ontwikkelen. Bovendien zijn we blij dat we in een positie staat deze kennis te kunnen delen', vertelt Saylor.

World 2022

De bitcoin conference maakt deel uit van het grotere evenement World 2022. Naast bitcoin staan er ook onderwerpen zoals enterprise analytics en business intelligence op het programma. Microstrategy laat weten dat het 'Bitcoin for Corporations' evenement voornamelijk zal gaan over 'de diverse voordelen die bedrijven door het integreren van bitcoin kunnen behalen'. Tijdens het andere deel van het evenement zullen verschillende nieuwe manieren van bedrijfsanalyse worden gepresenteerd.

Het evenement is online te volgen en is, voor de eerste keer, voor iedereen gratis te bekijken. Geïnteresseerde kunnen zich via de website van het evenement aanmelden.

Bitcoin 2022

Naast het evenement van Microstrategy zal Michael Saylor ook spreken op het Bitcoin 2022 event. Ook dit is een jaarlijks evenement waarbij er sprekers van allerlei sectoren de voordelen, veranderingen en ontwikkelingen omtrent bitcoin bespreken. Tijdens de editie van vorig jaar maakte de president van El Salvador, Nayib Bukule, op extravagante wijze bekend bitcoin als wettig betaalmiddel te gaan erkennen. Sindsdien is het land zich volop gaan inzetten op bitcoin..

Het Bitcoin 2022 evenement zal in de eerste week van April online en in Miami beach plaatsvinden.


Jack Dorsey maakte een aantal weken geleden bekend te werken aan een eigen ASIC miner. Hij wil met zijn bedrijf Block minen toegankelijker maken. Lees daar hier meer over.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.