Marktwaarde bitcoin groter dan PayPal

De afgelopen weken heeft de prijs van bitcoin nieuwe recordhoogtes bereikt, fors hoger dan toen we kort geleden voor het laatst over de koers schreven. Het hoogste punt van $4480, omgerekend ongeveer 3850, werd bereikt op 17 augustus. Hiermee oversteeg de totale marktwaarde van bitcoin de marktwaarde van PayPal.

Op het moment van schrijven bedraagt de marktwaarde van PayPal zo'n 70,77 miljard dollar. De marktwaarde van bitcoin is daaraan gelijk bij een prijs van $4283 per bitcoin, met ruim zestien en een half miljoen bitcoins in omloop. Op het hoogtepunt was de marktwaarde van bitcoin ruim drie miljard dollar groter dan de marktwaarde van PayPal.

marktbitc Ontwikkeling van de marktwaarde van bitcoin (bron: coinmarketcap)

David Sacks, wie in 1999 aan de slag ging bij PayPal en 15 jaar de rol van Chief Operating Officer heeft vervuld, heeft laten weten dat bitcoin is geworden waar PayPal al die jaren geleden op mikte:

Bitcoin is fulfilling PayPal's original vision to create "the new world currency". We actually had T-shirts printed in 1999 with that mission statement. PayPal could become the database of money.

Hoewel PayPal nog altijd een betaalmiddel is dat wereldwijd veel gebruikt wordt, is dit een uitspraak die bitcoin een welverdiende dosis erkenning geeft voor wat het tot dusver bereikt heeft. Bitcoin heeft nog een lange weg te gaan voordat het het go-to betaalmiddel voor online betalingen wordt, maar de ontwikkelingen zetten zich steevast voort en - als we de prijs mogen geloven - de adoptie ook.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.