Scaling Bitcoin 2017: Scaling the Edge

stripscalingtheedgekleiner

De locatie en data voor Scaling Bitcoin 2017 zijn bekend! Na de vorige editie in Milaan zullen de workshops dit jaar gehouden worden op 4 en 5 november aan de Stanford University in Californië, de Verenigde Staten. Het thema van dit jaar is Scaling the Edge. Scaling Bitcoin is dé conferentie waar ontwikkelaars, academici en onderzoekers samenkomen om de problemen en oplossingen rondom de schaalbaarheid van Bitcoin te bespreken.

Onderwerpen en sprekers

Wie er zullen spreken is nog niet bekend, omdat de oproep tot het indien van voorstellen nog open staat. Over de onderwerpen die besproken zullen worden kunnen we al wel wat vertellen. Net als vorig jaar in Milaan is er dit jaar een focus op fungibility. Niet alleen vanwege privacy en anonimiteit, maar ook om te zorgen dat elke bitcoin evenveel waard blijft. Naast fungibility ligt de nadruk dit jaar op het simuleren en modelleren van verschillende voorstellen en de uitwerking daarvan op het netwerk.

Andere onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: de weerbaarheid van het netwerk, anti-spam maatregelen, de zorgen rondom mining en natuurlijk het verbeteren van de transactiecapaciteit van Bitcoin, door middel van "layer 2" oplossingen, zoals payment channels en het Lightning Network, of door voorstellen omtrent de blockgrootte. Kortom: alle relevante onderwerpen die op dit moment spelen.

Deelnemen

In 2016 was een grote groep Nederlanders aanwezig op deze internationale bijeenkomst, hopelijk is dat dit jaar weer het geval. Bitonic en bitcoin.nl gaan in ieder geval hun best doen om aanwezig te zijn. Zelf inschrijven kan vanaf 15 augustus, maar de conferentie is wel bedoeld voor ontwikkelaars, academici en journalisten.

Op het Scaling Bitcoin Youtube kanaal kun je de bijeenkomsten van vorige jaren terugkijken.