Scaling Bitcoin 2018: "Kaizen"

Er vindt dit jaar wederom een nieuwe editie van de Scaling Bitcoin workshops plaats, dit maal in Tokyo met als thema: "Kaizen". Scaling Bitcoin is de conferentie waar ontwikkelaars, academici en onderzoekers samenkomen om de problemen en oplossingen rondom de schaalbaarheid van Bitcoin te bespreken.

Een fase van continue verbetering

De workshops vinden plaats op 6 en 7 oktober aan de Keio Universiteit in Tokyo, Japan. Het thema van de bijeenkomst is dit jaar "Kaizen", wat staat voor continue verbetering. Op dit moment staat de call for proposals open, waarbij onderzoekers hun bevindingen kunnen aanmelden om deze te bespreken tijdens de conferentie.

Scaling Bitcoin ''Kaizen'', focuses on the systematic identification of portions of the Bitcoin protocol that best lend themselves to continuous, non-consensus layer improvement. ''Kaizen'' focuses on the refinement of Bitcoin's existing impressive security, integrity and performance properties by identifying opportunities to drive further algorithmic efficiency and rigorous testing.

Het thema is representatief voor de huidige staat van de ontwikkeling van bitcoin; er wordt continu doorontwikkeld en bitcoin wordt daarmee op alle vlakken verbeterd en robuuster gemaakt. Op de voorgrond steelt vooral het lightning netwerk de show, maar op de achtergrond gebeurt er veel meer. De onmiddellijke capaciteitscrisis is voor nu verholpen en het aantal actieve ontwikkelaars neemt met de tijd toe, daarmee is er ruimte voor algehele optimalisering.

De organisatoren geven dan ook aan dat de focus van de presentaties dit jaar met name op de volgende onderwerpen moet liggen: het simuleren, modelleren en testen van verschillende aanpassingen aan het netwerk, methodes en tools die gebruikt kunnen worden voor het modelleren en simuleren, de onderliggende game theory en het economisch mechanisme dat voor de juiste prikkels binnen het netwerk zorgt en het verbeteren van de scripting mogelijkheden.

Inschrijven

In 2015 was Bitonic aanwezig in zowel Montreal als Hong Kong, in 2016 was een grote groep Nederlanders aanwezig op de internationale bijeenkomst in Milaan en ook in 2017 werd de conferentie nauw gevolgd. De verkoop van kaarten voor de bijeenkomst van dit jaar zal binnenkort van start gaan, een aankondiging zal volgen op de Scaling Bitcoin Twitter. Let wel dat de conferentie bedoeld is voor ontwikkelaars, academici en journalisten.

Op het Scaling Bitcoin Youtube kanaal kun je de bijeenkomsten van vorige jaren terugkijken.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.