Zuid-Koreaanse gamesontwikkelaar Nexon kocht 1.717 BTC t.w.v. $100 miljoen

De Zuid-Koreaanse gamesontwikkelaar Nexon liet via een persbericht weten dat het 1.717 BTC op de bedrijfsbalans heeft gezet, ter waarde van zo'n $100 miljoen dollar. Dat vertegenwoordigt bijna twee procent van de totale geldreserves van het bedrijf. Nexon noemt de economische omstandigheden als reden en stelt dat het verwacht dat bitcoin het bedrijf helpt koopkracht te behouden.

"Onze aanschaf van bitcoin vertegenwoordigt een gedisciplineerde strategie om aandeelhouderswaarde te beschermen en de koopkracht van onze cash bezittingen te behouden", licht CEO Owen Mahoney toe. "In de huidige economische omgeving verwachten we dat bitcoin lange termijn stabiliteit en liquiditeit verschaft, terwijl het de waarde van ons cashgeld behoudt voor toekomstige investeringen", aldus het persbericht.

Volgens het persbericht kocht Nexon in totaal 1.717 BTC voor een totaalbedrag van ongeveer $100 miljoen dollar (€83 miljoen euro); ongeveer 2% van de totale geldreserves van het bedrijf.

Gemiddeld betaalde Nexon $58.226 dollar (€48.153 euro) per bitcoin, inclusief alle kosten.

Nexon

Nexon is een beursgenoteerd bedrijf uit Zuid-Korea dat computergames ontwikkelt en uitgeeft. Het bestaat sinds 1994 en is onder andere bekend van games zoals MapleStory, KartRider en Dungeon & Fighter. Behalve het hoofdkantoor in Seoul heeft Nexon ook divisies in Japan, Europa en Amerika.

Trend

Nexon sluit zich met de investering aan in bij een groeiende trend onder bedrijven om bitcoin op de bedrijfsbalans te zetten. Dat begon vorig jaar toen MicroStrategy miljarden dollars aan geldreserves inwisselde voor bitcoin. Betaaldienst Square volgde erna met €50 miljoen en de levensverzekeraar MassMutual investeerde $100 miljoen. Autofabrikant Tesla was het meest spraakmakend, met een investering van $1,5 miljard dollar.


Beeldmateriaal: Nexon


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.