Bitcoin.nl

Bitcoins verkopen

Bitcoins verkopen

Bitcoins verkopen: prijs

Hieronder volgt een omschrijving van het verkopen van bitcoins bij het oudste en bekendste bitcoinbedrijf Bitonic.

Je kunt invullen hoeveel bitcoins je wilt verkopen of hoeveel euro je wilt ontvangen. Houd bij het invullen van de hoeveelheid rekening met de miners-fee. Bijna alle wallets tellen dit automatisch bij de transactie op, waardoor je niet je gehele saldo kunt verkopen. Je kunt bij instellingen kijken hoeveel fee standaard is ingesteld. Stel dat je 0,5 BTC in je wallet hebt, dan kun je (in de meeste gevallen) 0,4995 BTC verkopen.

Betaalgegevens

Betaalgegevens

Bitcoins verkopen: betaalgegevens

De volgende stap voor het verkopen van bitcoins bestaat uit het invullen van je betaalgegevens. Het eerste wat je invult is een retourbitcoinadres. Hiermee wordt een bitcoinadres uit jouw wallet bedoeld, die gebruikt wordt als de bitcoins te laat worden ontvangen, of als er te weinig wordt ontvangen. In de meeste gevallen vindt je dit bij 'adressen' of als je op 'ontvangen' klikt in je wallet.

Normale verkooptransacties worden elke werkdag tussen 12.00 en 13.00 uitbetaald. Er is een mogelijkheid voor een urgente betaling, meer informatie hierover kun je hier vinden: urgente betaling.

Daarna vul je de rest van je betaalgegevens in en ga je akkoord met de voorwaarden.

Veel mensen hebben geen zin of tijd om voorwaarden te lezen. We raden aan om dit toch even te doen, omdat Bitcoin relatief nieuw is en anders dan wat je gewend bent. We hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet:

  • Uitbetaling zal pas plaatsvinden na de eerste netwerkbevestiging, zorg dus voor voldoende fee.

  • Vul alleen je eigen rekeningnummer in, niet van een derde persoon.

  • Bij de verkoop van bitcoins verklaar je dat de bitcoins op legitieme wijze zijn verkregen.

Bitcoins verkopen Bitcoins verzenden

Bitcoins verzenden

Op het volgende scherm zie je het transactie-overzicht, en het ontvangst-bitcoinadres (bovenaan). Je hebt ongeveer 5 minuten de tijd om de bitcoins naar dit adres te verzenden. Kopieer het bitcoinadres en open je bitcoinwallet. Ga in de wallet naar verzenden en plak het bitcoinadres en vul de juiste bitcoinhoeveelheid in (bovenaan in het blauw). Als je een mobiele bitcoinwallet hebt, kun je ook de QR code rechts scannen.

Betaling voltooid

Let bij het verzenden op de miners-fee, wij raden op dit moment aan om minimaal 0,0003 BTC aan fee te gebruiken, voor urgente uitbetaling 0,0005 BTC. Mocht je wallet een fee afhankelijk van de transactiegrootte ondersteunen, dan raden we aan om tussen de 100 en 200 Satoshi per byte in te stellen, afhankelijk van de urgentie. Dit kun je bij instellingen of bij het verzenden van de bitcoins aanpassen (verschilt per wallet).

Tip (geavanceerd): Als je zo min mogelijk fee wilt betalen, maar toch genoeg om een snelle bevestiging te krijgen, dan kun je de benodigde fee zelf bepalen op deze site: bitcoin fees.

Als je wallet alleen een statische fee aanbiedt, dan is het belangrijk om in te schatten hoe groot je transactie gaat zijn. Heb je veel kleine beetjes bitcoin ontvangen, die je allemaal wilt laten uitbetalen, dan maakt je wallet waarschijnlijk een grote transactie. Kies dan voor een fee van bijv. 0,001 BTC. Heb je 1x een wat grotere hoeveelheid bitcoin ontvangen in je wallet, dan blijft je transactie klein en kan 0,0002 BTC fee al genoeg zijn.

Betaalgegevens Bitcoins ontvangen

Bitcoins ontvangen

Als de bitcoins op het bitcoinadres zijn ontvangen, zie je dit vrijwel direct op het transactie-overzicht. Op het transactie-overzicht kun je zien of de transactie al bevestigd is en wanneer deze (naar verwachting) wordt uitbetaald.

Transactie-overzicht

Je hoeft nu zelf niets meer te doen, het is nu wachten op een bevestiging van het netwerk. Als je je e-mailadres hebt ingevuld, ontvang je een e-mail zodra de transactie is geaccepteerd en nadat het geld naar je is overgemaakt.

Bitcoins verzenden