Google zet eerste stap richting Bitcoinadoptie

Terwijl in Amsterdam de grootste Bitcoinconferentie van Europa plaatsvond, kwam er vorige week groot Bitcoinnieuws vanuit de Google Cloud Next conferentie die online gehouden. Google accepteert vanaf volgend jaar bitcoin als één van de betalingsmethoden voor hun clouddiensten. Het bedrijf gaat in zee met een grote Amerikaanse exchange om dit mogelijk te maken. 

Verwacht nog niet dat je straks met bitcoin voor de opslag van je vakantiefoto’s kan betalen. Google zal de dienst eerst aan een select aantal Web3 klanten aanbieden. De verwachting is dat bedrijven die in de Bitcoinsector actief zijn nu sneller voor Google zullen gaan bij het kiezen van een cloudprovider. 

En dat kan lucratief uitpakken. De markt voor clouddiensten is op het moment $203,5 miljard waard en zal naar verwachting blijven groeien in de aankomende jaren. Cloudservices helpen Google-moederbedrijf Alphabet om de omzet te diversifiëren. Waar in 2019 6% van de inkomsten uit deze subsector kwamen, is dat nu 9%. 

Hoeveel van die inkomsten vanaf volgend jaar in de vorm van bitcoins zullen binnenrollen is nog even afwachten, maar Google zal zich in ieder geval in het rijtje melden van bedrijven die openlijk bitcoin in activa hebben. Grootbitcoinbezitters zijn onder andere Tesla, Galaxy Digital Holdings en meerdere beursgenoteerde Bitcoinminers. Michael Saylor’s MicroStrategy topt het lijstje met 130.000 bitcoins in bezit.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.