Grootste bank van Colombia gaat bitcoin aanbieden

Klanten van de grootste bank van Colombia, Bancolombia, kunnen binnenkort gemakkelijk Bitcoin kopen en verkopen. De bank is voor de bitcoindienst een samenwerking met handelsplatform Gemini aangegaan.

Overheidsinitiatief

De Colombiaanse overheid is een pilot begonnen om te testen of banken in samenwerking met bitcoin dienstverleners nieuwe diensten aan kunnen bieden. Beurswaakhond Financial Superintendency of Colombia (SFC) heeft 9 handelsplatformen uitgekozen voor het project, waaronder Gemini en Binance.

Vanaf 14 December zal een select groepje klanten van Bancolombia de mogelijkheid krijgen om via het platform van de bank Bitcoin te kunnen kopen en verkopen. Het is nog niet duidelijk of klanten de aangekochte bitcoin naar een eigen wallet kunnen sturen. Voor veel bitcoiners is dit een cruciale mogelijkheid. Alleen het zelf in beheer houden van je eigen coins geeft de volledige soevereiniteit en onafhankelijkheid die bitcoin kan bieden.

Gemini

Het in New York gevestigde handelsplatform Gemini zal door de samenwerking de operationaliteit in Colombia uitbreiden. In een persbericht laat het bedrijf weten dat de ontwikkelingen ‘Een belangrijke stap richting een strategische uitbreiding van het bestaan van Gemini is . Het bedrijf heeft de afgelopen tijd volop ingezet op buitenlandse expansie en heeft op dit moment partners in meer dan 60 landen.

De Colombiaanse bank maakt deel uit van de Bancolombia Group. Dit is een organisatie die onder andere de grootste bank van Panama en Centraal-Amerika beheren. Dat een deel van de 17,8 miljoen klanten uit El Salvador komt heeft wellicht invloed op het starten van het initiatief gehad. El Salvador is het eerste land ter wereld dat bitcoin als wettig betaalmiddel heeft erkend.


Steeds meer banken gaan de laatste tijd overstag en beginnen met het aanbieden van diverse bitcoindiensten. Zo ook de grootste bank van Australië.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.