Grootste Braziliaanse investeringsbank gaat bitcoin aanbieden

BTG Pactual, de grootste investeringsbank van Brazilië, gaat klanten binnenkort de mogelijkheid bieden om bitcoin te kopen en verkopen, zo meldt CNN Brasil. De bank lanceert ervoor een nieuw platform genaamd Mynt.

Het zal de eerste keer zijn dat een traditionele en gereguleerde Braziliaanse bank klanten aanbiedt via hen bitcoin te kopen of verkopen. BTG Pactual is de grootste investeringsbank in Brazilië en tevens de grootste in heel Latijns-Amerika. De bank bestaat sinds 1983 en heeft zo'n $72,6 miljard dollar in beheer.

CEO Roberto Sallouti vertelde aan Cointelegraph dat de stap een reactie is op vraag uit de markt. "BTG begreep dat er een grote kans lag in de wereld van crypto", licht hoofd van het Digital Assets-team André Portilho toe.

Volgens de bank is de bitcoinprijs nog wel volatiel, maar zijn er steeds meer bedrijven die het als betaalmiddel accepteren. Het noemt de Amerikaanse bioscoopketen AMC als voorbeeld.

Mynt

Het kopen en verkopen van bitcoin via BTG Pactual zal voornamelijk gebeuren via een nieuw platform genaamd Mynt. Dat gaat op den duur ook andere digitale activa aanbieden.

Het platform zal zich behalve op bitcoinhandel ook richten op educatie. "Als een nieuwe klasse activa, zullen we ook content aanbieden ter educatie en om onze klanten te informeren over deze nieuwe activa en de technologie", legt Sallouti uit.

"We geloven dat dit, samen met alle educatieve inhoud die we gaan meenemen, niet alleen verschil zal maken, maar ook zal helpen bij de ontwikkeling van de markt", aldus Portilho.

Investeringsfonds

Eerder dit jaar lanceerde BTG ook al een bitcoin investeringsfonds. Bij het Bitcoin 20 Multi-Market Investment Fund wordt 20% van de gelden gebruikt om in bitcoin te investeren. Ook dat was destijds een primeur in Brazilië. BTG Pactual biedt het fonds aan in samenwerking met de exchange Gemini.


Steeds meer banken gaan overstag en besluiten bitcoin aan te bieden. Zo kondigde de Amerikaanse Vast Bank kortgeleden ook aan dat het bitcoin aan alle klanten gaat aanbieden. Diverse andere banken lanceerden reeds bitcoin investeringsfondsen.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.