Oud chipontwikkelaar Bitmain ontwikkelt eigen miner

Bitewei, onder leiding van de oud chipontwikkelaar van Bitmain Yang Zuoxing, onthult een nieuwe miner. De aangekondigde WhatsMiner M10 zou rond de 30 procent efficiënter moeten zijn dan de topmodellen van de concurrenten.

Uit gepubliceerde testen blijkt dat de miners tussen de 66 en 68 watt per terahash gebruiken, waar dit bij Bitmain's AntMiner rond de 96 watt per terahash ligt. Een daadwerkelijke verbetering, zo lijkt het, waardoor na Halong Mining en GMO er dus weer een nieuwe grote speler de markt betreedt.

De scheiding van Yang Zuoxin en Bitmain verliep niet vlekkeloos. De twee partijen liggen al geruime tijd in de clinch over een patent. Bitmain hield namelijk een patent over een door Yang ontworpen "serial power circuit design". Onlangs bepaalde China's patentbureau dat het patent niet geldig zou zijn. Hierdoor kwam de aanklacht van Bitmain tegen Yang, voor het gebruiken van die specifieke techniek, te vervallen.

Naar eigen zeggen zal levering van de WhatsMiners vanaf volgende week beginnen. Ervaring uit het verleden leert echter dat beloften omtrent mining hardware niet altijd worden waar gemaakt. Zo kwam Butterfly Labs overeenkomsten met klanten niet na, waardoor levering van bestelde apparatuur uitbleef.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.