Satoshi's tippen met Lightning Tippin

Fracties van centen tippen voor een leerzame Tweet, of die ene waar je zo om moest lachen. Met de Lightning applicatie Tippin.me is dit vanaf nu mogelijk.

Tippin maakt het mogelijk om een eigen Lightning ontvangst interface te creëren met een Twitter account. Hierbij ontvangt Tippin jouw gebruikersnaam, profielfoto en email. Door gebruik te maken van een generiek betaalverzoek die gecreëerd kan worden via het dashboard kunnen bitcoins middels het Lightning netwerk ontvangen worden.

Zoals inmiddels bekend kunnen tot een honderdmiljoenste van een bitcoin, satoshi's genaamd, middels dit netwerk worden verstuurd. Tippin zorgt dus voor de vertrouwelijke infrastructuur om deze Lightning betalingen te ontvangen.

Doordat zulke kleine betalingen mogelijk zijn, bedacht Sergio Abril nog een extra toepassing voor zijn Tipping service. Hij knutselde een browserextentie in elkaar die in combinatie met je Tippin account tippen mogelijk maakt voor verstuurde tweets, door gebruik te maken van een bliksem icoontje.


jack.png

Uiteindelijk zal het doel zijn om soortgelijke applicaties vertrouwensloos te maken. Op dit moment houdt Tippin de ontvangen satoshi's voor je in bewaring, en kunnen deze op verzoek naar een eigen wallet gestuurd worden. Het lijkt echter wel een leuk begin te zijn van de toekomstige applicaties die gebruik maken van het Lightning netwerk.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.