Segregated Witness geïntegreerd in Bitcoin Core 0.13.1

Na een intensieve testperiode op Bitcoin testnet is Segregated Witness geïntegreerd in de nieuwste versie van Bitcoin Core voor mainnet. Miners zijn nu in staat om aan te geven dat ze zullen overschakelen op deze implementatie. Bij 95% support door de miners zal Segregated Witness geactiveerd worden.

Segregated Witness werd voor het eerst gepresenteerd als schaalbaarheidsoplossing door Pieter Wuille (Bitcoin Core / Blockstream) tijdens de Scaling Bitcoin conferentie in Hong Kong. Het is een van de grootste aanpassingen aan Bitcoin ooit. Het verandert code in alle lagen van Bitcoin: het peer-to-peer protocol, transacties, wallets en het consensus mechanisme.

Segregated Witness scheidt de digitale handtekening van de rest van de transactiedata in een transactie en zorgt daarmee voor kleinere transacties, waardoor er meer ruimte is voor transacties in elk blok en de totale grootte van de Bitcoin blockchain significant krimpt. Daarnaast is Segregated Witness tevens een oplossing voor het transaction malleability probleem en draagt het daarmee bij aan het realiseren van het Lightning Network.

Bitcoin mailing list aankondiging door Pieter Wuille


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.