Australië schaft dubbele BTW bitcoin af

Australië hikt al langere tijd aan tegen de dubbele belasting op bitcoins. In een nieuw wetsontwerp wil men gehoor geven aan de klachten van de Australische fintech-sector, die deze belasting niet meer van deze tijd vindt.

Voor een betaling met bitcoins dient op dit moment BTW te worden betaald voor een aankoop. In Australië, waar bitcoin nog niet erkend wordt als wettig betaalmiddel, komt er ook bij de aankoop van de bitcoins zelf nog BTW bovenop. Hierdoor wordt dus zowel de aanschaf van bitcoins, als het gebruik bij aankoop van producten belast.

Minister van Financiële Zaken, Scott Morrison, schreef in een statement het volgende:

Het wetsvoorstel zorgt ervoor dat Australiërs niet langer over zowel de bitcoins als de aankoop zelf BTW betalen. De wetsverandering zal binnen de algemene bekendmakingen van 2017 vallen.

Het doel van deze wetswijziging is het helpen van cryptocurrency-gerelateerde bedrijven. Tot op heden bleven deze vaak weg of hadden moeite het hoofd boven water te houden in Australië. De overheidsinstanties zijn steeds meer betrokken met de fintech-sector om nieuwe ontwikkelingen, zoals Bitcoin, in goede banen te leiden.

Nu het ontwerp is geopperd, is het afwachten totdat het door het politieke stelsel is gegaan en goed wordt gekeurd door het parlement.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.