SEC wijst opnieuw bitcoin ETF af

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ook de aanvraag van het SolidX ETF afgewezen, welke bij goedkeuring verhandeld zou worden op de New York Stock Exchange (NYSE). De redenen die gegeven worden zijn hetzelfde als bij de afwijzing van het COIN ETF van de gebroeders Winklevoss. De SEC herhaalt dat het gebrek aan toezicht en regulering bij bitcoin exchanges ertoe heeft geleid dat de aanvraag is afgekeurd.

The Commission believes that, in order to meet this standard, an exchange that lists and trades shares of commodity-trust exchange-traded products (ETPs) must, in addition to other applicable requirements, satisfy two requirements that are dispositive in this matter. First, the exchange must have surveillance-sharing agreements with significant markets for trading the underlying commodity or derivatives on that commodity. And second, those markets must be regulated.

Eerder deze maand, op 10 maart, keurde de SEC al de aanvraag van Cameron en Tyler Winklevoss voor een bitcoin ETF af. Het verschil met de aanvraag voor het SolidX ETF is dat Het COIN ETF van de gebroeders Winklevoss op de Bats exchange verhandeld zou worden. Gezien de eerdere afwijzing van het soortgelijke COIN ETF, komt deze afwijzing niet als een verrassing.

Het volledige besluit is hier te lezen.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.