The Human Rights Foundation doneert 20 BTC aan tien Bitcoinprojecten

The Human Rights Foundation (HRF) heeft zo'n 20 BTC gedoneerd aan tien Bitcoinprojecten. Het zijn initiatieven gericht op censuurbestendige communicatie, educatie over Bitcoin in autoritaire regimes, de ontwikkeling van Bitcoin Core en lokale initiatieven gericht op gemeenschappen en educatie, vooral in de regio's Afrika en Zuidoost-Azië.

In totaal is er $475.000 gedoneerd aan de diverse projecten. Qala, een educatief programma gericht op het opleiden van Bitcoin- en Lightningprogrammeurs in Afrika, ontving $100.000. Ook is $75.000 gedoneerd aan de Africa Bitcoin Conference, de grootste Bitcoinconferentie in Afrika. 

William Casarin ontving voor zijn werk aan Nostr een donatie van $50.000. Nostr is een nieuw en decentraal berichtenprotocol, dat een alternatief kan zijn voor allerlei gecentraliseerde social media en berichtendiensten. Het is op dit moment populair onder Bitcoiners, onder andere omdat het uitstekend combineert met Lightning. 

Bitcoin for Fairness, een non profit opgericht door Anita Posch, kreeg ook een donatie van $50.000. Bitcoin for Fairness richt zich op informatie en educatie in kansarme gemeenschappen en autoritaire staten. Het geld wordt gebruikt voor bijeenkomsten, workshops en om educatief materiaal te maken.

Ook de Bitcoin Core-ontwikkelaar Vasil Dimov ontving $50.000. Met de donatie kan hij zijn open source werk voortzetten. Nog eens $50.000 ging naar ontwikkelaar Lorban, voor zijn werk aan Stratum V2. Dat is een nieuw protocol waardoor de decentralisatie onder miningpools verbetert.

Emmanuel Bronshtein kreeg $25.000 voor zijn bijdragen aan Wallet Scrutiny, een project gericht op het testen van wallets op kwetsbaarheden. Open source-platform Exomunia ontving eveneens $25.000. Het platform is gericht op het verminderen van taalbarrières, door informatie over Bitcoin te publiceren en vertalen in Afrikaanse talen.

Ook Ekenimoh Elyan van EasePay kreeg $25.000. Easepay is een Bitcoinbedrijf uit Nigeria gericht op microbetalingen, educatie en toegang tot marktplaatsen, met als doel de verdere adoptie van Bitcoin onder de Nigeriaanse bevolking. De laatste $25.000 is gedoneerd aan Bitcoin Myanmar, zodat ze educatief materiaal kunnen maken voor de lokale bevolking.

The Human Rights Foundation (HRF) is al jaren voorstander van Bitcoin. Voorzitter Garry Kasparov spreek zich regelmatig positief uit, maar vooral Alex Gladstein, de Chief Strategy Officer, laat regelmatig van zich horen. In 2020 richtte de HRF het Bitcoin Development Fund op en startte het met het verstrekken van donaties aan Bitcoinprojecten en verwante open source initiatieven. Het verstrekte sindsdien ruim $2,2 miljoen uit het fonds.

Lees het persbericht op de website van The Human Rights Foundation.


Bitcoin en mensenrechten, wat heeft dat met elkaar te maken? In een eerder artikel lees je er meer over.Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.