Twitter werkt aan integratie van bitcoin in de 'Tip Jar'

Twitter werkt volgens berichten aan het implementeren van bitcoinbetalingen op het social media-platform. Uit een screenshot en de code van de nieuwe bèta zou blijken dat Twitter gebruikers de mogelijkheid wil bieden via de 'Tip Jar' kleine fooien in bitcoin aan elkaar te geven. Het zou gebruikmaken van Strike en het Lightning Network.

twitter20bitcoin20beta20screenshot.png

Boven: De screenshot van de integratie van bitcoin in de Tip Jar

Uit de code van de nieuwste bèta-update blijkt dat Twitter bezig is om bitcoin als betaalmogelijkheid toe te voegen aan de 'Tip Jar', zo rapporteert nieuwssite MacRumors. Een circulerende screenshot lijkt dat te bevestigen.

Twitter introduceerde de Tip Jar eerder dit jaar om gebruikers van het platform in staat te stellen kleine fooien aan elkaar te geven. Sindsdien kunnen gebruikers een link aan hun profiel toevoegen om betalingen via diverse betaalplatformen te ontvangen.

Volgens de berichten zou bitcoin als nieuwe betaaloptie worden toegevoegd. Het is nog onbekend wanneer de werkelijke implementatie volgt.

De product lead van Twitter heeft inmiddels de geruchten bevestigd.

Toelichting

Uit de bèta blijkt dat gebruikers aan de hand van een korte toelichting geïnformeerd worden over Bitcoin en het Lightning Network.

Ook krijgen ze informatie over de verschillen tussen normale self-custodial wallets en custodial wallets. Bij de eerste soort beheer je de bitcoins zelf en bij de tweede soort maak je gebruik van een dienstverlener.

Twitter stelt daarbij een aantal walletapplicaties voor. Onder de custodial opties noemt het Strike, BlueWallet en Wallet of Satoshi en als voorbeelden van self-custodial wallets noemt het Muun wallet, Breez, Phoenix wallet en Zap.

Lightningtransacties & Strike

De bitcoinbetalingen worden verzonden als Lightning-transacties. Daardoor zijn transacties vrijwel instant en nagenoeg gratis. Het lijkt erop dat Twitter ervoor een samenwerking is aangegaan met de bitcoinbetaalapp Strike.

De toelichting op de screenshot stelt dat een account bij Strike nodig is om bitcoinbetalingen te ontvangen. "We gebruiken Strike om Bitcoin Lightning invoices te genereren dus je zal je account moeten verbinden om de Bitcoin fooien te accepteren", aldus de toelichting.

Twitter, Square & Jack Dorsey

Jack Dorsey, de CEO en oprichter van Twitter en Square, is een uitgesproken voorstander van Bitcoin. Volgens hem is bitcoin 'de valuta van het internet' en is er gedurende zijn leven niets belangrijker om aan te werken. Hij zet zich samen met zijn bedrijven inmiddels al jaren in ten gunste van Bitcoin.

Square begon met het mogelijk te maken om bitcoin te kopen en verkopen via de populaire Cash app en het bedrijf zette 5% van het bedrijfskapitaal om in bitcoin. Square financiert daarnaast diverse Bitcoinontwikkelaars.

Ook richtte Square de Crypto Open Patent Alliance (COPA) op, dat bitcoinbedrijven beschermt tegen patenttrollen en met het Bitcoin Clean Energy Investment Initiative investeerde het $10 miljoen dollar om Bitcoin groener te maken. Meer recentelijk kondigde Square ook plannen aan voor een self-custodial hardware wallet en een decentrale exchange op basis van Bitcoin.

Bij zusterbedrijf Twitter bleef het tot nu toe bij het toevoegen van een Bitcoin-emoji. Toch insinueert Dorsey al langer dat een integratie van Bitcoin op het social media-platform 'slechts een kwestie van tijd' is. Tijdens het gesprek met Elon Musk op het B-word evenement gaf Dorsey aan dat hij ook denkt aan het faciliteren van algemene commercie via Twitter. Het ondersteunen van bitcoinbetalingen via de Tip Jar lijkt hierin een eerste stap.

Het liefst, zo laat Dorsey soms ontvallen, zou hij echter iets met 'Bitcoin en Afrika' doen. Ook die plannen lijken nog altijd actueel.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.