De Nodezaak 11 en 12: Specter aansluiten op je eigen node & de ultieme bitcointransactie tutorial

De Nodezaak is een Nederlandse videoproductie met wekelijks nieuwe video's over Bitcoin. Daarin neemt Bart Mol je aan de hand om Bitcoin stap voor stap uit te leggen. Een stukje achtergrondinformatie, maar ook vooral wat je ermee kan en hoe je het kan gebruiken. Deze week zijn er twee nieuwe video's: een tutorial over Specter wallet en over bitcointransacties.

Aflevering 11: Specter aansluiten op je eigen Node

"Je hebt een eigen node. Je hebt een eigen hardware wallet. Je bent er bijna, maar toch mist er iets. Een manier om die node en hardware wallet samen te laten werken.

Dat is wat Bart je vandaag uit gaat leggen. We koppelen onze eigen node via Specter Wallet aan onze hardware wallet (in ons geval de Coldcard). Hoe gaaf is dat?! Op deze manier ben je eigenlijk niet meer afhankelijk van anderen om je transactie te kunnen versturen. En het is ook nog eens behoorlijk simpel om te doen."

Aflevering 12: De ultieme bitcointransactie tutorial

"Een Bitcoin transactie doen is nog niet zo makkelijk. Lange adressen, wachten op blocks en hoge transactiekosten. Er liggen een aantal adders onder het gras te loeren om jou je zuurverdiende Bitcoin afhandig te maken.

Daarom heeft Bart in deze aflevering verschillende transacties gedaan. Hij begint op de exchange, om daarna de Bitcoin naar de Trezor, Ledger, Coldcard en Bluewallet te versturen. We kijken samen naar de mempool, transactiefees en het signen van de transactie op je wallet."

De Nodezaak

De Nodezaak is een Nederlandstalige videoproductie van Bart Mol van Satoshi Radio, met wekelijks nieuwe video's over Bitcoin. Jong of oud, expert of beginner: iedereen is welkom. Met behulp van videotutorials neemt Bart je aan de hand om Bitcoin stap voor stap uit te leggen.

Alle afleveringen van de Nodezaak vind je via de zoekfunctie op onze website of op het Youtube kanaal van Satoshi Radio.


De Nodezaak wordt gesponsord door Bitonic


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.