De Nodezaak is terug: 4 tutorials over een eigen node

De Nodezaak is terug met een tweede seizoen. In deze videoserie neemt Bart Mol van Satoshi Radio je aan de hand om stap voor stap Bitcoin uit te leggen. In de vier nieuwste afleveringen leer je van alles over het opzetten van een eigen Bitcoin Lightning node met Raspiblitz of Umbrel.

De Nodezaak is een Nederlandstalige videoproductie van Bart Mol van Satoshi Radio. Met praktische videotutorials legt Bart je stap voor stap uit hoe je Bitcoin kan gebruiken. Jong of oud, expert of beginner: iedereen is welkom.

Het eerste seizoen van de Nodezaak was een succes. Concrete cijfers zijn er niet, maar geluiden uit de Nederlandse community doen vermoeden dat menig Bitcoiner zijn of haar node met behulp van de tutorials heeft opgezet.

S02E01 - Raspiblitz Lightning Node

In het tweede seizoen begint Bart opnieuw bij het begin: het opzetten van een eigen node. Dit keer niet met Umbrel, maar met Raspiblitz. Hoe werkt dat en waarom zou je voor Raspiblitz kiezen? Dat legt Bart uit in de eerste aflevering:


S02E02 - Betalen met je eigen BTC node

In aflevering 2 leer je hoe je een hoeveelheid bitcoin naar je node verstuurt, hoe je een Lightning-kanaal opent en hoe je daarmee betalingen doet.


S02E03 - Umbrel naar Raspiblitz

De derde aflevering laat Bart zien hoe je een Umbrel node kan overzetten naar Raspiblitz, met behoud van je Lightning-kanalen.


S02E04 - Umbrel Lightning node

De vierde aflevering gaat opnieuw over Umbrel. Dat is in de afgelopen twee jaar namelijk flink veranderd en je kan er tegenwoordig veel meer mee dan alleen een node draaien.


Ook de oude afleveringen van de Nodezaak zijn nog altijd het bekijken waard. Leer bijvoorbeeld wat Lightning Network of een Bitcoinwallet is, hoe je een hardware wallet kan gebruiken, hoe je geautomatiseerd kan sparen of waarom je een eigen node zou willen hebben.

De video's van de Nodezaak vind je op Youtube. En als je daar toch bent, abonneer je dan ook meteen op het kanaal van Satoshi Radio om automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen van de Nodezaak of van de podcast Satoshi Radio.


De Nodezaak wordt gesponsord door Bitonic


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.