Het Nieuwe Geld seizoen 2 is vanaf morgen online!

De gevierde BNR-podcast Het Nieuwe Geld is terug met een tweede seizoen! Daarin verdiept Reinjan Prakke zich opnieuw in de financiële sector: wat is het, hoe werkt het en waar loopt het vast? De eerste aflevering van het tweede seizoen is vanaf 9 september te beluisteren.

In de BNR-podcast Het Nieuwe Geld gaat Reinjan op zoek naar de invloed van de financiële sector op de samenleving en onderzoekt hij hoe ons financiële stelsel in de toekomst zal veranderen.

Wederom begint hij bij de meest basale vragen: Wat is de financiële sector? Wat is de maatschappelijke functie van een bank? Wat is het nut van financiële markten? Om uiteindelijk op zoek te gaan naar de toekomst van de financiële sector.

Het Nieuwe Geld heeft een verhalende stijl waarmee het zich onderscheidt van andere podcasts. Reinjan neemt je mee op zijn reis en ontdekkingstocht, waarbij hij uit eigen ervaringen put en met diverse experts spreekt om tot de kern door te dringen en de essentie op een begrijpelijke manier over te brengen.

Het eerste seizoen van Het Nieuwe Geld is erg positief ontvangen en werd genomineerd voor The Dutch Podcast Awards 2021. We kijken daarom vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen. De teaser is nu al te beluisteren.

De eerste echte aflevering staat vanaf vrijdag 9 september online. Daarna volgt gedurende tien weken iedere vrijdag een nieuwe aflevering. Luisteren kan via de website van BNR en diverse podcast apps, of gewoon via bitcoin.nl.

Sponsoring

Na het succes van het eerste seizoen is Bitonic nu ook sponsor van het tweede seizoen van Het Nieuwe Geld. Bitonic is al 10 jaar een stabiele factor in de industrie - het oudste Bitcoinbedrijf van Nederland. We stimuleren lange termijn denken, educatie en faciliteren een rustpunt in deze chaotische markt. Dat doen we onder andere met initiatieven zoals bitcoin.nl en de spaardienst Bits, waarmee je dagelijks, wekelijks of maandelijks een klein beetje bitcoin kan kopen.

Ook de podcast Het Nieuwe Geld sluit aan op deze visie. Het Nieuwe Geld onderzoekt op een kundige wijze en met objectieve journalistiek de mechanismes en eigenschappen van geld, het financiële systeem en alles wat daarmee in verbinding staat. Bitonic is daarom trots om ook het tweede seizoen van Het Nieuwe Geld te sponsoren.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.