Luistertip: Beginnen met Bitcoin podcast

Bitcoin is decentraal en dat betekent dat iedereen onafhankelijk zijn eigen ding doet. Er zijn dan ook allerlei leuke initiatieven die het waard zijn om op bitcoin.nl onder de aandacht te brengen. Zoals Beginnenmetbitcoin.com, een toegankelijke podcast met praktische tips over Bitcoin in heldere taal.

Wallets, blockchain, privacy, transacties en het Lightning Network; zomaar een greep uit de onderwerpen waarover je kunt leren op Beginnenmetbitcoin.com. Beginnen met Bitcoin is een leerzame podcast met korte segmenten van een paar minuten per stuk, waar zowel beginners als meer ervaren Bitcoiners van kunnen leren.

Beginnen met Bitcoin is ontstaan als passieproject van een (anonieme) Nederlandse Bitcoinveteraan die al sinds 2011 met Bitcoin bezig is. De podcast is bedoeld als naslagwerk en telt inmiddels al 28 afleveringen, waaronder ook zes over het Bitcoin Lightning Network.

In de podcast komen diverse onderwerpen aan bod die zijn opgedeeld in korte, hapklare brokken van enkele minuten per stuk, die individueel te beluisteren zijn via een podcast speler of de website. In het begin richt de podcast zich op basisconcepten zoals schaarste en walletkeuze, maar daarna gaat het al snel iets meer de diepte in. Toch ligt ook dan de drempel laag genoeg zodat iedereen ervan kan leren.

Aangezien ieder onderwerp apart behandeld wordt is het vrij eenvoudig om doelgericht informatie tot je te nemen over datgene wat voor jou relevant is. Een overzicht van alle onderwerpen tref je aan de rechterzijde van de website. Vanaf de vijfde aflevering is de geluidskwaliteit verbeterd.

Nieuwe afleveringen verschijnen regelmatig, maar zonder vast patroon. Wanneer er nieuwe dingen te bespreken zijn komt er een nieuwe aflevering uit.

Hoe te luisteren?

Voor wie al andere podcasts luistert (zoals De Bitcoin Show) is de podcast eenvoudig te vinden. Bijvoorbeeld via PocketCast, Spotify of Apple Podcasts.

Als je nog geen podcast speler gebruikt is het ook mogelijk om de afleveringen gewoon via de website te beluisteren.

Community en Telegram

Er is een Beginnenmetbitcoin-community op Telegram met 200 luisteraars waar je eventueel terecht kan met (beginners)vragen. Ook kan je het Twitteraccount @beginnenbitcoin volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.