Mastercard wil het voor klanten mogelijk maken om met Bitcoin te betalen

Betalingsgigant Mastercard wil het voor consumenten, bedrijven en banken mogelijk maken om Bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Volgens CNBC is Mastercard een samenwerking aangegaan met Bitcoin-bedrijf Bakkt.

Mastercard

De creditcard maatschappij wil custodial services aanbieden voor klanten. Hierbij houdt Mastercard de Bitcoin van de klant in beheer. Dit maakt het voor veel mensen gemakkelijker gebruik te maken van de digitale munt.

Alhoewel het in beheer houden van je bitcoin door een derde partij gemak met zich meebrengt, geeft het niet de onafhankelijkheid van een wallet in eigen beheer. Juist het niet nodig hebben van een trusted third party is waar Bitcoin voor staat. Lees hier ons artikel over de verschillen tussen custodial, non-custodial en self-custodial wallets.

Momenteel gebruiken duizenden banken en miljoenen bedrijven het betalingsnetwerk van Mastercard. De omarming van bitcoin als betalingsmiddel door het bedrijf kan een grote stap zijn voor de mondiale bitcoinadoptie. Naast het kunnen ontvangen, bewaren en versturen van Bitcoin via de Mastercard app wil het bedrijf ook klanten bitcoin laten verdienen. Bijvoorbeeld door het mogelijk te maken Air Miles of andere bonus punten in te wisselen voor bitcoin.

'We willen het voor de klanten van al onze partners, of het nou om banken, Fintechs of ondernemers gaat, mogelijk maken om bitcoin te kopen, verkopen en te houden door een integratie met het Bakkt platform' , vertelt Sherri Haymond, de executive vice president of digital partnerships van Mastercard, in een interview met de CNBC.

De integratie van bitcoindiensten op het betalingsnetwerk van Mastercard kan het voor miljarden mensen makkelijk maken bitcoin te gebruiken als betaal-of spaarmiddel. Voor nu zal de samenwerking met Bakkt alleen voor klanten in de Verenigde Staten merkbaar zijn.

'De werelwijde vraag voor Bitcoin producten en diensten is de reden dat Mastercardklanten hebben gevraagd voor een dergelijke Bitcoin integratie', legt Haymond uit.

Eerder dit jaar maakte Mastercard bekend een samenwerking met Circle aan te zijn gegaan voor de integratie van dergelijke stablecoins.

Bakkt

Bakkt is een bitcoin bedrijf met een handelsplatform gebaseerd op futures, verder lanceerde ze eerder dit jaar een eigen wallet. Bakkt is een dochterbedrijf van de Intercontinental Exchange, dit is de eigenaar van de New York Stock Exchange.

Het futures handelsplatform van bakkt is vooral gericht op institutionele beleggers. De wallet van Bakkt daarentegen moet het juist voor consumenten makkelijker maken Bitcoin te ontvangen en te versturen.

De samenwerking met Mastercard was terug te zien in de aandelen koers van het bedrijf. In korte tijd steeg het een aandeel Bakkt van $10 naar $50 dollar.


De integratie van Bitcoin op het betalingsnetwerk van Mastercard komt vlak na de bekendmaking van de eerste Bitcoin ETF.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.