Prins Philip gaat zich inzetten voor Bitcoinadoptie door natiestaten

Prins Philip van het Servische en voormalig Joegoslavische Koninklijk huis Karađorđević is de nieuwe Chief Strategy Officer (CSO) van Bitcoin startup JAN3. In zijn nieuwe functie gaat hij zich inspannen om de adoptie van Bitcoin door natiestaten te versnellen.

De nieuwe aanstelling van de prins werd bekendgemaakt tijdens de Bitcoinconferentie Baltic Honeybadger 2022 in Riga, Letland en later bevestigd via een persbericht.

"We zijn erg enthousiast over Prins Philip als CSO van JAN3", stelt de CEO van JAN3 Samson Mow in het persbericht, "Zijn unieke achtergrond, familietraditie in staatsmanschap en vaardigheden op het gebied van financiën zullen ons in staat stellen om op een hoog niveau gesprekken te voeren en initiatieven te ontplooien die anders niet mogelijk zouden zijn."

De familie Karađorđević is de koninklijke familie van Servië en het voormalig Koninkrijk Joegoslavië. De familie regeerde totdat de koning tijdens de Tweede Wereldoorlog door de communisten werd afgezet.

Prins Philip is tegenwoordig, na zijn 77-jarige vader, eerstvolgende in lijn der opvolging. Hij werkte voorheen in Londen in de financiële sector, waar hij zich bezighield met financieel advies en vermogensmanagement. Sinds 2020 woont hij met zijn familie in Servië.

Hyperinflatie

De geschiedenis van het voormalige Joegoslavië heeft bij de prins sporen achtergelaten. "Overtredingen van mensenrechten en vrijheden markeerde het communistische tijdperk van de Socialistische Federale Republiek Joegoslavië", schrijft hij in het persbericht,"In de jaren negentig leed het [land] aan de op twee na ergste hyperinflatie, met de daaruit voortvloeiende ontberingen, ooit in de geschiedenis."

"We hebben hard geld nodig dat immuun is voor inflatie, en Bitcoin is de oplossing als digitaal goud voor de 21ste eeuw", vindt hij. "Ik ben enthousiast om me aan te sluiten bij JAN3 en zijn missie om hyperbitcoinisatie te versnellen", aldus Prins Philip.

De reden waarom de wereld in zo'n vreselijke staat verkeert is het geld. Mensen denken: 'Ja, geld corrumpeert', maar eigenlijk is het geld zelf gecorrumpeerd, en dat moet veranderen. Prins Philip, interview met Cointelegraph

Prins Bitcoin

Prins Philip kwam eerder in het nieuws, toen in maart bleek dat hij gepassioneerd Bitcoiner is. Hij sprak toen in een televisie-interview over zijn interesse en visie. "Niet crypto, maar Bitcoin. Het gaat alleen om Bitcoin. Bitcoin is vrijheid", benadrukte hij destijds.

De prins lijkt een interessante keuze als ambassadeur voor Bitcoin en de startup JAN3. Dankzij zijn kennis over de financiële sector, alsook de geschiedenis van voormalig Joegoslavië, lijkt hij het belang en nut van Bitcoin goed te begrijpen. Bovendien geniet hij als lid van een Europees koninklijk huis een bepaald aanzien en begeeft hij zich in kringen die voor anderen niet toegankelijk zijn.

De gerenommeerde en invloedrijke cryptograaf Adam Back, CEO van Blockstream en daarmee voormalig collega van Mow, noemde Prins Philip zelfs de ideale persoon voor de functie.

JAN3

JAN3 is een relatief nieuw Bitcoinbedrijf dat zich richt op Bitcoinadoptie door natiestaten. De startup ontwikkelt de AQUA wallet en NFT-marktplaats Raretoshi en werkt daarnaast samen met El Salvador om de infrastructuur van 'Bitcoin City' te verzorgen. De naam van het bedrijf refereert naar 3 januari, de datum waarop Satoshi Nakamoto het Bitcoinnetwerk lanceerde.


Citaat: interview van CointelegraphBelangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.