Spark: een nieuwe lightning interface

Spark

Onlangs werd Spark aangekondigd: een losstaande gebruikersinterface voor het doen van lightningbetalingen. Spark zorgt ervoor dat je het lightning netwerk zo vertrouwensloos mogelijk kan gebruiken. Spark is afkomstig van onafhankelijke ontwikkelaar Nadav Ivgi. De interface is beschikbaar voor Linux, Windows, macOS, Android en binnenkort ook voor iOS. Zoals de meeste lightning apps en tools is ook Spark voornamelijk nog gericht op ontwikkelaars.

Spark is een simpele interface die alleen lightningbetalingen ondersteunt. Spark is zo ingericht dat deze te gebruiken is in combinatie met de full node en c-lightning node van de gebruiker zelf. Hierdoor kun je volledig vertrouwensloos betalingen doen op het lightning netwerk. In de aankondiging zijn meer instructies te lezen over het gebruik en de volledige informatie is op GitHub te vinden.

Demo

Hieronder is een demonstratie te zien van de Spark interface in combinatie met de Nanopos point-of-sale lightning app (lapp) voor een kijkje naar hoe de nabije toekomst van lightningbetalingen aan de kassa eruit kan zien. Nadav Ivgi geeft aan de interface in de toekomst eventueel uit te breiden zodat deze ook gewone bitcoinbetalingen kan uitvoeren, maar vooralsnog is gekozen voor optimalisatie voor het lightning netwerk.

Naarmate de ontwikkeling van het lightning netwerk vordert wordt het steeds toegankelijker voor webdevelopers en UI-developers om interessante use cases te implementeren en mooie ontwerpen voor gebruikersinterfaces neer te zetten. Zo wordt het lightning netwerk niet alleen langzaam toegankelijk voor reguliere gebruikers maar komen ook de tools die andere ontwikkelaars nodig hebben om lightningbetalingen in de praktijk te brengen langzaamaan beschikbaar.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.