BlueWallet stopt met (custodial) Lightning wallet

Populaire Bitcoinwallet BlueWallet heeft afgelopen week bekendgemaakt binnenkort te stoppen met hun custiodial Lightning wallet. De regulier Bitcoinwallet blijft wel bestaan.

BlueWallet is op dit moment een van de meeste populaire Bitcoinwallets op de markt, met name door de fijne Lightning Lightning Een netwerk op basis van Bitcoin waarmee bitcointransacties kunnen worden gedaan buiten de blockchain om. Deze transacties zijn sneller en goedkoper dan wanneer ze worden gedaan via het reguliere Bitcoinnetwerk, zonder dat het ten koste gaat van de decentrale veiligheid die de blockchain biedt. integratie. De bekendmaking dat het bedrijf stopt met het ondersteunen ervan komt daardoor best als een verrassing.

Het bedrijf schrijft op de website dat de bekendmaking niet als slecht nieuws moet worden gezien, maar als een stap in de goede richting. Het stoppen van de Lightning wallet houdt in dat in de toekomst BlueWallet enkel self-custody aanbiedt, en dus alle gebruikers verplicht zelf verantwoordelijk te nemen over hun sats. sats. Een bitcoineenheid van één honderdmiljoenste (0.00000001) bitcoin. Dit is de kleinst mogelijke hoeveelheid bitcoin.

Op bitcoin.nl hebben wij de BlueWallet aangeranden in onze ' Een wallet kiezen gids. Dit kwam met name door de goede Lightning ondersteuning. Nu willen we iedereen erop benadrukken dat gebruikers tot 30 april de tijd hebben om tegoeden uit de Lightning wallet op te nemen.

Dit kan je op twee manieren doen:

  • Sats vanuit BlueWallet naar een andere Lightning wallet sturen, zoals Breez of Wallet of Satoshi.
  • Sats omzetten naar on-chain bitcoin. Dit kan eventueel worden gedaan via BL3P, het Europese bitcoin-only handelsplatform van Bitonic. lees daar hier meer over. Ook zijn er services die dit doen via zogehete swaps, zoals Boltz en ZigZag.

De regulier bitcoin wallet van BlueWallet blijft bestaan en raden wij nog steeds aan. Let wel goed op dat het bewaren van je seed phrase essentieel is. Voor gebruikers die een eigen LndHub node draaien verandert er overigens niets.


Benieuwd naar alternatieve bitcoin wallet? Lees dan hier onze 'Wallet kiezen gids'.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.