De laatste aflevering (S2E10) van Het Nieuwe Geld staat online!

'Het decentrale alternatief', zo is de laatste aflevering van het tweede seizoen van de BNR-podcast Het Nieuwe Geld getiteld. Reinjan Prakke zoekt ditmaal antwoord op de vraag: Kan een decentraal financieel systeem ervoor zorgen dat de financiële sector meer in dienst komt te staan van de maatschappij?

Reinjan gaat in gesprek met Bert Slagter, Alfred Prevoo en Martijn Jeroen van der Linden om meer te weten te komen over decentralisatie, Bitcoin en de mogelijke rol in de maatschappij van deze nieuwe vorm van geld in de toekomst.

De laatste aflevering van Het Nieuwe Geld is te beluisteren op Spotify, BNR, Apple Podcasts en uiteraard  op bitcoin.nl.

Het Nieuwe Geld

In de BNR-podcast Het Nieuwe Geld gaat Reinjan Prakke op zoek naar de invloed van de financiële sector op de samenleving en onderzoekt hij hoe ons financiële stelsel in de toekomst zal veranderen. In het tweede seizoen begint Reinjan opnieuw bij de meest basale vragen: Wat is de financiële sector? Wat is de maatschappelijke functie van een bank? Wat is het nut van financiële markten? Om uiteindelijk op zoek te gaan naar de toekomst van de financiële sector. Reinjan neemt je mee op zijn reis en ontdekkingstocht, waarbij hij uit eigen ervaringen put en met diverse experts spreekt om tot de kern door te dringen en de essentie op een begrijpelijke manier over te brengen.

Bitonic

Het oudste Bitcoinbedrijf van Nederland, Bitonic, sponsort wederom de podcast Het Nieuwe Geld. Bitonic is al 10 jaar een stabiele factor in de chaotische cryptomarkt. Educatie staat bij het bedrijf centraal. Om die reden maken zij bitcoin.nl, de podcast Het Nieuwe Geld en meer mogelijk.

De podcastserie Het Nieuwe Geld sluit aan op de visie van Bitonic en onderzoekt met objectieve journalistiek de rol van geld en de financiële sector in de maatschappij.


Beluister hier seizoen 1 van Het Nieuwe Geld.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.