Tinder voor Bitcoiners
Krijg je geen gehoor meer als je over Bitcoin begint bij je vrienden? Heeft je partner er genoeg van dat je eindeloos doorpraat over de digitale euro of Bitcoin's effect op het klimaat? De Orange Pill App verbindt jou met andere Bitcoiners, bij je in de buurt en wereldwijd.
Bitcoiners in je buurt
Met de leus ‘Stack Friends Who Stack Sats’ is de Orange Pill App vorig jaar gelanceerd om Bitcoiners met elkaar in contact te brengen. Zowel iPhone- als Androidgebruikers kunnen de applicatie downloaden en lid worden voor een klein bedrag per maand.
Na aanmelding krijg je toegang tot profielen van andere gebruikers in jouw omgeving, waarna je een berichtverzoek kunt sturen. Je kunt ook zelf mensen opsporen via de zoekfunctie. Op dit moment zijn er meer dan 7000 gebruikers van de app, waaronder bekende Bitcoiners als Natalie Brunell, BTC Sessions, en Saifedean Ammous.
De Orange Pill App wil dus Bitcoiners met elkaar in contact brengen. Hoewel het niet specifiek als datingplatform is ontwikkeld, hebben de makers er geen enkel bezwaar tegen als je toevallig je soulmate tegenkomt. "Ga je gang en breng meer Bitcoiners in de wereld", aldus de website.
Events en andere functies
Om persoonlijke ontmoetingen tussen satsstackers te stimuleren, biedt de Orange Pill App ook een evenementenfunctie. Hiermee kun je Bitcoinevenementen en meet-ups in jouw omgeving bekijken en ook je vrienden hiervoor uitnodigen. Wij van Bitcoin.nl weten uit ervaring dat er weinig dingen zo leuk zijn als het ontmoeten van mede-Bitcoiners.
De makers van de app willen dit jaar ook de 'Merchants'-functie introduceren. Hiermee kunnen gebruikers zien welke winkels in de buurt Bitcoin accepteren. Het doel is om hiermee de adoptie van Bitcoin te bevorderen. Winkeliers worden aangemoedigd om betalingen in Bitcoin te accepteren, omdat Bitcoiners graag hun sats uitgeven.
Korte review
De Orange Pill App is goed opgezet; het is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en snel. De app voegt wellicht een belangrijke sociale dimensie toe aan Bitcoin. Waar grote socialemediaplatformen zoals Twitter vaak het persoonlijke aspect missen door anonieme accounts en berichten die naar de massa worden gestuurd, biedt de OPA de mogelijkheid om direct in contact te komen met mensen die dezelfde interesse delen. Tijd om de mensen achter de laserogen echt te leren kennen.
De app is alleen beschikbaar als je een maandelijks bedrag betaalt en kent geen proefversie. Volgens de website is daar een goede reden voor: de makers hechten veel waarde aan privacy en verkopen je gegevens niet aan derde partijen. Als iets gratis is, ben jij immers het product. Daarnaast willen ze scammers en spammers weren met deze drempel. Maar of no-coiners de weg naar de app zullen vinden zonder proefversie, blijft de vraag.