10 jaar Arnhem Bitcoinstad: evenementen & Adopting Bitcoin

Arnhem Bitcoinstad viert haar 10-jarige jubileum! Tussen 22 en 25 mei worden in de stad volop evenementen georganiseerd waaraan je kan deelnemen, met als hoogtepunt het Adopting Bitcoin Arnhem congres. Mis het niet! 

Wist je dat nergens in Nederland zoveel winkeliers bitcoin accepteren als in Arnhem? In 2014 startte de organisatie van Arnhem Bitcoinstad met het aansluiten van lokale ondernemers op het bitcoinnetwerk. 

Vandaag de dag zijn er bijna 60 winkeliers waar je met bitcoin kan betalen: restaurants, cafés, kapperszaken en allerlei winkels. Zelfs je dagelijkse boodschappen kan je bij de lokale supermarkt Spar met bitcoin afrekenen. 

10-jarig jubileum: Adopting Bitcoin 

Om het 10-jarige jubileum te vieren pakt Arnhem Bitcoinstad groots uit, met als hoofdevenement het Adopting Bitcoin Arnhem congres op 25 mei in Luxor Live. 

Dit evenement trekt sprekers aan vanuit de hele wereld en biedt een unieke gelegenheid om nieuwe inzichten op te doen en te leren van experts uit de internationale bitcoingemeenschap. 

In de kelder van het pand wordt gelijktijdig door de noderunners een hackerspace georganiseerd, waar bitcoin- en technologie-enthousiastelingen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. 

Entreekaarten voor Adopting Bitcoin Arnhem zijn nog beschikbaar en kosten €109,- per persoon. Zie voor meer informatie de website van Adopting Bitcoin Arnhem.


Overige evenementen 22-25 mei 

Daarnaast zijn er in de aanloop allerlei andere evenementen in Arnhem waaraan je kan deelnemen. 

Op 22 mei trapt de reeks evenementen af met de wereldwijde viering van Bitcoin Pizzadag. Bij de lokale pizzeria De Pizzabakkers kan je aanschuiven bij een pizzadiner, waarbij je natuurlijk kan afrekenen met bitcoin. Aansluitend is er de mogelijkheid om de première van de bitcoindocumentaire Dirty Coin bij te wonen in de VUE Cinema. 

Op 23 mei zijn er drie evenementen. In de ochtend kan je mountainbiken, met een lunch bij een pannenkoekenhuis. In de middag kan je bij het Njoy café bitcoin bordspellen spelen met andere bitcoiners. 's Avonds organiseert Connect The World een Nostr meetup en diner in een Caribisch restaurant. 

In de ochtend van vrijdag 24 mei kan je meelopen met de Bitcoin Walk, een wandeling over het prachtige natuurgebied Veluwezoom. Voor wie meer wil leren over de technische aspecten van bitcoin is er 's middags een workshop over bitcoinmining en een BitDevs meetup. 

Meer informatie over deze evenementen en mogelijkheden om je aan te melden vind je op de satellite event pagina van Adopting Bitcoin. 


Ook bitcoin.nl en Bitonic zijn aanwezig tijdens Adopting Bitcoin Arnhem. Volg ons kanaal op X en hou de site in de gaten voor een sfeerimpressie!


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.