Bitcoin bereikt opnieuw all-time high!

Na het bereiken van recordhoogtes nog geen twee maanden geleden heeft de koers van bitcoin opnieuw nieuwe hoogtes bereikt. De prijs tikte afgelopen weekend $3339 aan en noteerde 2794 op de euro-markten. Hiermee is bitcoin in het afgelopen jaar ruim 500% gestegen. Het is hard gegaan sinds de vorige keren dat we over de koers van bitcoin schreven.

Een verklaring geven voor wat de prijsstijging drijft blijft, zoals altijd, giswerk. Het is mogelijk dat de recente splitsing van Bitcoin effect heeft: iedereen die voor de fork bitcoins had, kreeg dezelfde hoeveelheid Bitcoin Cash (BCH). BCH heeft op het moment van schrijven een waarde rond de $250. Het verkopen van de "gratis" verkregen BCH lijkt voor velen een goede optie, om vervolgens met de opbrengsten meer bitcoin te kopen - een mogelijke verklaring voor de recente stijging.

Daarnaast is het inmiddels zeer waarschijnlijk dat Segregated Witness binnenkort geactiveerd zal worden op het Bitcoinnetwerk. Een verbetering waar lange tijd op gewacht is en veel innovatie met zich mee zal brengen. Ook dit zorgt mogelijk voor de nodige positiviteit onder de technische bitcoin-fanaten.

Let op: grote koersschommelingen komen veel voor bij Bitcoin. Zowel omhoog, als omlaag. Hoewel het een spannende tijd is om te investeren in Bitcoin is het belangrijk om te onthouden dat de koers ook sterk kan dalen. Investeer niet meer dan je bereid bent te verliezen.

Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.