Bitcoin koers bereikt all-time high!

Het is officieel, de prijs van bitcoin is hoger dan ooit. In 2013 bereikte de koers waardes rond de 1163 en 1175 dollar op de bitcoin exchanges Bitstamp en Bitfinex. De koers was vanochtend op beide exchanges hoger dan toen. Een historische mijlpaal in de geschiedenis van Bitcoin.

De koers bereikte rond 05:00 vanochtend zo'n $1222 op Bitfinex, $1220 op Bitstamp en 1147 op Kraken. De koers in euro's is al een tijdje hoger dan ooit en de koers in Chinese yuan heeft ook nieuwe hoogtes bereikt. De prijs is nu in onbekend gebied.

Wat deze prijsstijging drijft? Dat blijft zoals altijd speculatie en komt neer op vraag en aanbod. Er was voldoende onzekerheid uit China, maar dit mocht de prijs niet drukken. Het lijkt erop dat de adoptie stijgt, met interesse vanuit een breder publiek.

Binnenkort doet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), vergelijkbaar met de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM), een uitspraak over een nieuw Bitcoin beleggingsfonds (hier volgt nog een artikel over). Het is mogelijk dat potentiële goedkeuring hiervan ook wordt meegenomen in de prijs.

Exciting times ahead!

Let op: grote koersschommelingen komen veel voor bij Bitcoin. Zowel omhoog, als omlaag. Hoewel het een spannende tijd is om te investeren in Bitcoin is het belangrijk om te onthouden dat de koers ook sterk kan dalen. Investeer niet meer dan je bereid bent te verliezen.

Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.