'Bitcoin' mag nu gescrabbled worden!

De zesde editie van Merriam-Websters "Official Scrabble Players Dictionary", oftewel, de lijst van officieel toegestane woorden bij het bordspel Scrabble, bevat nu ook het woord bitcoin! Samen met een paar honderd andere nieuwe woorden, zoals "OK", "botnet" en "emoji" maakt "bitcoin" nu deel uit van een lijst van ruim 100.000 toegestane Scrabble-woorden.

Het is wellicht geen groots nieuws, maar toont wel dat de term bitcoin langzaamaan gemeengoed wordt. Bredere bekendheid gaat vooraf aan breder gebruik. Bij de laatste grote update van de woordenlijst werden ruim 5.000 woorden toegevoegd. Scrabble hoopt met de laatste toevoegingen klaar te zijn voor het komende decennium. De definitie van bitcoin is als volgt opgenomen in Merriam-Webster:

Definition of Bitcoin : a digital currency created for use in peer-to-peer online transactions

Het zijn kleine stapjes zoals deze, de toevoeging van het bitcoinsymbool aan unicode en Apple die een bitcoin-glyph aan iOS 12 toevoegt, die bevestigen dat bitcoin gestaag een plek in onze digitale en fysieke wereld aan het veroveren is. Hoewel we misschien niet te veel moeten zoeken achter het feit dat het woord 'bitcoin' nu officieel gebruikt mag worden in Scrabble, is het toch een interessant stukje bitcoingeschiedenis.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.