Bitcoin viert 10e verjaardag!

Tien!

Tien jaar geleden, op 31 oktober 2008, publiceerde Satoshi Nakamoto het paper genaamd 'Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System' en ongeveer twee maanden later ging het bitcoinnetwerk live. Op 3 januari 2019 zal het bitcoinnetwerk tien jaar oud zijn. Er zullen niet veel mensen geweest zijn die hadden kunnen voorspellen wat er in die tien jaar allemaal zou plaatsvinden, misschien had zelfs Satoshi zelf er niet van durven dromen.

It might make sense just to get some in case it catches on. - Satoshi Nakamoto

We stipten onlangs al aan hoe bitcoin gedurende de afgelopen tien jaar nagenoeg vlekkeloos geopereerd heeft, betrouwbaar is geweest en altijd online is geweest. In deze 10 jaar heeft bitcoin geen grote blunders gemaakt en heeft zich bewezen als degelijk en betrouwbaar wereldwijd betaalsysteem. Wat een prestatie.

Bitonic viert!

Op woensdag 31 oktober aanstaande, precies tien jaar na de publicatie van de Bitcoin whitepaper, organiseert Financieel Erfgoed samen met Bitonic een bijeenkomst om deze revolutionaire gebeurtenis te vieren. Tien jaar na dato had ook Satoshi Nakamoto de impact van dit idee niet kunnen voorzien.

2018-10-31-berlage.png

In de Beurs van Berlage zal onder het genot van een drankje stil worden gestaan bij het historische en opstandige belang van Bitcoin. Simon Lelieveldt van Financieel Erfgoed zal tegen 20.00 uur een lezing houden over hoe deze opstandige filosofie ten grondslag ligt aan de Beurs van Berlage.

Lees meer over deze avond of lees het originele bitcoin whitepaper.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.