Bitonic lanceert nieuwe app & accountomgeving

Bitonic heeft een nieuwe app en accountomgeving. Daardoor is het nu ook mogelijk om bij Bitonic bitcoin te kopen, verkopen en te bewaren zonder eigen bitcoinadres. Dat kan eenvoudig met de app, maar ook via je account op de website. Wel blijft Bitonic het gebruik van eigen wallets op basis van self custody aanmoedigen.

Bitonic app

De nieuwe Bitonic app biedt een laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier om bitcoin te kopen, verkopen en te bewaren. 

Stort een bedrag in euro of een hoeveelheid bitcoin op je account en koop of verkoop daarna met één druk op de knop. Het saldo in je account wordt dan direct aangepast. Ideaal voor beginners of als je regelmatig wil handelen.

Je kan ervoor kiezen om je bitcoin bij Bitonic te bewaren, maar natuurlijk vind je in de Bitonic app ook de mogelijkheid om je saldo op te nemen naar een eigen bitcoinadres.

De nieuwe Bitonic app

De Bitonic app is, net zoals de andere systemen van Bitonic, volledig in-house ontwikkeld. Dat minimaliseert het gebruik van diensten van derden, waardoor je persoonlijke informatie en privacy maximaal beschermd zijn.

Je kan de nieuwe Bitonic app downloaden via de Apple App store of Google Play store, via de knoppen hieronder. Probeer het uit!

App store             Play store

Accountomgeving

Ook de Bitonic website is geüpgraded. Voorheen kon je via de website van Bitonic alleen bitcoin kopen of verkopen met een eigen bitcoinadres, maar nu is het ook mogelijk om dat vanuit een balans op je account te doen.


Je hebt voortaan dus geen bitcoinadres nodig om bij Bitonic bitcoin te kopen. Je kan nu ook kiezen om aangeschafte bitcoins te bewaren in je account bij Bitonic. Natuurlijk kan je jouw saldo later alsnog opnemen naar een eigen bitcoinadres en ook blijft het mogelijk om aankopen direct naar je eigen bitcoinadres te laten versturen.  

De nieuwe stortings-, opname- en handelsmogelijkheden tref je in je persoonlijke accountomgeving, door in te loggen via het knopje 'Login' rechtsboven op de website.


Eigen wallet

Voor mensen die een eigen bitcoinwallet gebruiken verandert er nauwelijks iets. Bitonic blijft zoals vanouds het gebruik van eigen wallets ondersteunen en aanmoedigen. 

De enige verandering is dat je bij aankopen via de voorpagina van Bitonic gevraagd wordt of je de bitcoins bij Bitonic wil bewaren of direct wil laten versturen naar je eigen wallet.

Bitcoingidsen

Hulp nodig? In onze bitcoingidsen leggen we stapsgewijs uit hoe de nieuwe app en accountomgeving werken. Daar lees je onder andere hoe je een account aanmaakt bij Bitonic en hoe het proces werkt bij bitcoin kopen, bitcoin verkopen en hoe je euro's of bitcoin kan opnemen.


Zie ook het nieuwsbericht op de website van Bitonic.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.