Cash App integreert Bitcoin’s Lightning

De mobiele betaalapp, voornamelijk populair in Amerika, maakt het mogelijk voor al haar klanten om bitcoin over het Lightning netwerk te versturen. Gratis én snel!

Het bedrijf achter Cash App, Block genaamd (voorheen Square) neemt hiermee als eerste grote betalingsverwerker Lightning op in het systeem. Eerder maakte ze het ook al mogelijk om bitcoin aan te kopen en te verzenden tussen zogeheten $CashTags en middels een onchain transactie.

Met de toevoeging van deze nieuwe betaallaag bovenop Bitcoin, maakt de app het dus mogelijk om sneller én gratis bitcoins te verzenden. Niet alleen binnen de app zelf, maar ook naar ieder ander persoon waar dan ook ter wereld, die beschikt over een bitcoinwallet met Lightning ondersteuning, aldus het bedrijf.

Het is een significante stap in de compatibiliteit van Bitcoin in het wereldwijde betalingsverkeer. Waar voorheen expliciete kennis nodig was om zelf zo’n Lightning wallet te installeren, heeft de gebruiker daar nu geen omkijk meer naar. Het maakt daarbij gebruik van een openbaar en mondiaal netwerk, waarbij men ook bitcoin kan sturen naar anderen die geen toegang hebben tot de Cash App zelf.

Dit in tegenstelling tot bedrijven als PayPal, die tot op heden vooral een gesloten systeem hanteren. Hierbij kan er met bitcoin worden betaald, maar wel alleen tussen PayPal-gebruikers zelf. Hierbij wordt het mondiale karakter van het netwerk dus nog niet ten volle benut.

In Nederland kunnen we helaas nog geen gebruik maken van de app. Het bedrijf kondigde wel onlangs aan beschikbaar te zijn in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn de grote plas dus al overgestoken en mogelijk is het slechts een kwestie van tijd voor ze ook de grens naar de lage landen passeren.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.