De 17.000 Bitcoin Puzzel

Gaat de bitcoinskoers elke keer weer de verkeerde kant op na een aan- of verkoop en heb je weer precies op de bodem verkocht? Wellicht is het dan verstandig om de handel even links te laten liggen en je creativiteit los te laten op een puzzel. Goed speurwerk zou weleens tot een beloning van 4,87 bitcoins kunnen leiden, omgerekend bijna €17.000! Update 2 november: prijs is inmiddels €29.000 waard!

Een artistiek schaakbord? Een mythische voorstelling van een phoenix en een witte duif? Of toch een creatieve QR code?

Naast het feit dat je de verbeelding de vrije loop kunt laten op dit werk, is er meer aan de hand met dit schilderij. Er zitten namelijk bitcoins in verstopt. En geen geringe hoeveelheid; 4,87 bitcoins liggen klaar voor degene die dit kunstwerk weet te ontcijferen.

Kunstenares Marguerite Christine, Coin_Artist op Twitter, heeft zich weer uitgeleefd. Al sinds 2015 wordt er gezocht naar de oplossing op Bitcointalk en Reddit, tot op heden zonder resultaat.

Dit meesterwerk is het derde deel van het drieluik 'The Legend of Satoshi Nakamoto'.

Het vorige stuk leverde een indrukwekkende 32 pagina lange oplossing op, waarbij 12 individuele puzzels, met elkaar verbonden, opgelost dienden te worden.

Laat het puzzeltalent naar boven komen, duik diep het konijnenhol in en wordt rijkelijk beloond!


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.