De bitcoingids: Verificatie voor bedrijven

Wil je namens een bedrijf bitcoin kopen of verkopen? Dat kan bij Bitonic. Je dient daarvoor wel eerst een (wettelijk verplicht) verificatieproces te doorlopen. In de bitcoingids Bedrijfsverificatie lees je stap voor stap hoe je dat kan doen.

Nederlandse Bitcoinbedrijven zijn bij wet verplicht om de identiteit van hun klanten te verifiëren. Voor bedrijven geldt dat voor de vertegenwoordiger(s) van het bedrijf, maar daarnaast moeten ook een aantal bedrijfsgegevens worden geverifieerd.

Het verifiëren van een bedrijf kan al snel een vervelend en tijdrovend proces worden. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken heeft Bitonic een verificatiesysteem ontworpen dat de behoeften van de klant in acht neemt en een gestructureerd overzicht geeft van de voortgang van de verificatie.

In de bitcoingids Bedrijfsverificatie lees je er meer over en lichten we het verificatieproces voor bedrijven stap voor stap toe.

Hulp nodig bij de verificatie? Natuurlijk staat het Bitonic support team voor je klaar. 

BL3P

Voorheen verliep de onboarding voor bedrijven bij Bitonic via de exchange BL3P. Dat is een handelsplatform voor individuen en bedrijven die regelmatig willen handelen.

Aanmelden en verifiëren als bedrijf via BL3P is nog steeds mogelijk, echter verschaft het nieuwe verificatiesysteem voor bedrijven via Bitonic meer mogelijkheden en een betere toegankelijkheid voor (zakelijke) klanten.

Zelf ontwikkeld

Het unieke aan het verificatiesysteem van Bitonic is dat het volledig zelf ontwikkeld is, waardoor gegevens niet in beheer worden gebracht bij een derde partij. Dit betekent dat gegevens door Bitonic worden beheerd en beveiligd, hierdoor kunnen we hogere eisen stellen aan de privacy en veiligheid. Bovendien worden de gegevens opgeslagen op Nederlandse servers bij Nederlandse bedrijven.

Bitonic

Bitonic is het oudste Bitcoinbedrijf van Nederland en al tien jaar toonaangevend in de Nederlandse Bitcoinsector. De implementatie van het nieuwe bedrijfsverificatiesysteem is de volgende stap voor Bitonic om een bedrijf te worden dat ieder soort klant bedient - groot of klein, particulier of zakelijk. In de toekomst zal Bitonic nog meer functies uitrollen voor zakelijke beleggers.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.