Eerste bank die Lightning integreert is een feit

De Gibraltarese Xapo Bank heeft een samenwerking aangekondigd met Lightspark, een start-up die zich richt op het bouwen van Bitcoin-infrastructuur voor bedrijven. Xapo Bank is de eerste bank die het voor klanten mogelijk maakt bitcoin-betalingen via Lightning te doen.

Lightning-integratie

De samenwerking tussen Lightspark en Xapo Bank heeft een integratie van het Lightning Netwerk tot stand gebracht. Klanten kunnen nu met de applicatie van de bank Bitcoin bewaren en uitgeven.

Een bitcoin-betaling via het Lightning netwerk werkt door middel van het scannen en betalen van een 'invoice'. Deze wordt door de verkopende partij aangeboden. Lightning-betalingen zijn razendsnel en een stuk goedkoper dan reguliere bitcoin-betalingen via het 'on-chain' netwerk. Voor nu is de integratie enkel mogelijk voor aankopen onder de 100 dollar.

Door te integreren met het hyper-efficiënte Lightning Netwerk zijn we de eerste bank ter wereld die via dit proces onze klanten in staat stelt kleine aankopen te doen met Bitcoin zonder eerst naar dollars, of wat voor valuta dan ook, te hoeven converteren Seamus Rocca, CEO van Xapo Bank

"We zijn verheugd om als eerste bank via Lightning het voor klanten in staat te stellen snelle en goedkope Bitcoin-betalingen aan te bieden," zei David Marcus, medeoprichter en CEO van Lightspark. "Xapo is een van onze vroege closed-beta-partners geweest en we zijn verheugd dat ze de oplossing van Lightspark op bedrijfsniveau hebben geintregeerd om betalingen betrouwbaar te verzenden en ontvangen via het Lightning Netwerk. En dat zonder alle complexiteit en lasten die meestal gepaard gaan met het runnen van een node."

Xapo Bank rekent een automatische fee van 15 sats per transactie. Deze is ingesteld om te voorkomen dat klanten per ongeluk te veel transactiekosten betalen.


Meer weten over de werking van het Lightning Netwerk? Klik dan hier.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.