Het ananasfonds is afgerond

Een half jaar geleden schreven we over het ananasfonds. Een fonds opgezet met als doel 5.100 bitcoins te verdelen over verschillende goede doelen. Inmiddels zijn alle bitcoins gedoneerd en heeft de initiatiefnemer een boodschap voor de gemeenschap achtergelaten.

Een inspirerend einde

De initiatiefnemer, bekend als Pine, is nog altijd anoniem. Pine geeft aan dat dit zo zal blijven omdat het fonds niet draaide om de persoon, maar om het bijdragen aan een betere wereld - met dank aan bitcoin. Pine zou tot de top 250 bitcoinbezitters behoren en heeft in totaal 5.104 bitcoins gedoneerd. De uiteindelijke waarde van de weggegeven bitcoins bedraagt zo'n 47,5 miljoen. Het zou om de meerderheid van de bitcoins gaan die Pine in bezit heeft.

Pineapple Fund was an experiment in philanthropy with cryptocurrency wealth. What happens when your 'play-money' becomes a treasure chest, and you're past the satiety point of money?

Het idee voor het fonds kwam voort uit de vraag wat je doet wanneer je ineens meer geld hebt dan je mogelijk kunt uitgeven. De goede doelen die een donatie ontvangen hebben van Pine variëren van een instelling die onderzoek doet naar het gebruiken van psychedelisch middelen in de strijd tegen PTSD tot projecten voor schoon drinkwater. De laatste post van Pine is hier te vinden. Pine probeert tot slot andere gelukkigen uit de bitcoin-wereld te stimuleren om dezelfde stap te zetten. De volledige lijst van donaties en de bijbehorende bedragen kun je hieronder en ook hier terugvinden.

I consider this project a success. If you're ever blessed with crypto fortune, consider supporting what you aspire our world to be :)

fullpine


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.