Het Nieuwe Geld aflevering 8: "Wat is het nieuwe geld?"

hngxpx In Het Nieuwe Geld onderzoekt Reinjan ons geldstelsel, hoe het werkt, waar het op vastloopt en hoe het in de toekomst gaat veranderen. In deze aflevering probeert Reinjan de kennis die hij in de eerdere afleveringen heeft opgedaan toe te passen op cryptovaluta. Is dit het geld van de toekomst?

Wat is het nieuwe geld?

Al snel dringen zich opvallende gelijkenissen op tussen de opkomst van het internet in Reinjans jeugd en de opkomst van cryptovaluta nu. Bitcoin begon traag en transacties waren relatief duur. Ook het internet begon traag en verbinding maken was duur.

Tegenwoordig is het internet razendsnel en onlosmakelijk verbonden met ons leven. Wat zegt dat over de rol van bitcoin in de toekomst?

Je kunt deze aflevering van Het Nieuwe Geld beluisteren via de site van BNR, of via alle bekende podcast-apps.

staan we op een keerpunt?

In deze podcast:

  • Bert Slagter, Bitcoin onderzoeker en oprichter van LekkerCryptisch

  • Alfred Prevoo, econoom en oprichter van Blockchain Investments

Het Nieuwe Geld

Reinjan Prakke is een kind van de jaren 90 en is gewend aan welvaart. Hij heeft een eigen bedrijf, maar belegt niet. Totdat hij via vrienden in aanraking komt met cryptocurrencies. Dit is zijn lucky shot denkt hij en hij belegt erin. Met succes! Euforie maakt zich van hem meester.

Totdat de bubbel barst en de koers implodeert. Een groot deel van de winst is verdampt, maar hij is een fascinatie voor ons monetaire systeem rijker. Hier start zijn persoonlijke zoektocht te ontleden hoe ons geldstelsel in elkaar steekt en welke rol bitcoin in een de toekomst daarin kan spelen.


Het Nieuwe Geld wordt mede mogelijk gemaakt door Bitonic


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.