Het Nieuwe Geld S2E8 staat online!

De achtste aflevering van het tweede seizoen van de BNR-podcast Het Nieuwe Geld staat sinds gister online! In deze aflevering duikt Reinjan Prakke in de wereld van het beleggen, en wat voor rol de belegger heeft in ons financiële stelsel.

Reinjan gaat in deze aflevering onder andere met hoogleraar Financiële Geschiedenis Oscar Gelderblom in gesprek over het ontstaan, gevaar en de rol van beleggen in de financiële sector. Beluister de achtste aflevering nu op Spotify, Apple Podcasts of gewoon op bitcoin.nl.

Het Nieuwe Geld

In de BNR-podcast Het Nieuwe Geld gaat Reinjan Prakke op zoek naar de invloed van de financiële sector op de samenleving en onderzoekt hij hoe ons financiële stelsel in de toekomst zal veranderen. In het tweede seizoen begint Reinjan opnieuw bij de meest basale vragen: Wat is de financiële sector? Wat is de maatschappelijke functie van een bank? Wat is het nut van financiële markten? Om uiteindelijk op zoek te gaan naar de toekomst van de financiële sector. Reinjan neemt je mee op zijn reis en ontdekkingstocht, waarbij hij uit eigen ervaringen put en met diverse experts spreekt om tot de kern door te dringen en de essentie op een begrijpelijke manier over te brengen.

Nominatie The Dutch Podcast Awards

Het tweede seizoen van Het Nieuwe Geld is, net als vorig jaar, genomineerd voor The Dutch Podcast Awards. Ditmaal zelfs in twee categorieën: Business & Beste Artwork. Mocht je tot dusver hebben genoten van dit seizoen, vergeet dan zeker niet even je stem uit te brengen!


Het eerste seizoen van Het Nieuwe Geld beluister je hier.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.