Het Nieuwe Geld seizoen 2 aflevering 2

De tweede aflevering van het nieuwe seizoen van de BNR-podcast Het Nieuwe Geld staat online! In deze aflevering stuit Reinjan Prakke op een reeks boeken, onderzoeken en rapporten over financialisering.

Hij besluit deze onderzoeken te gebruiken om zich door de financiële sector heen te laten navigeren. Zo kan Reinjan op zoek naar de plekken waar het systeem wringt, waar het vastloopt. Waar het niet meer in dienst staat van de maatschappij, maar de maatschappij in dienst lijkt te staan van de sector.

Je kan de tweede aflevering beluisteren via de website van BNR en diverse podcast apps, of gewoon via bitcoin.nl.

Het Nieuwe Geld

In de BNR-podcast Het Nieuwe Geld gaat Reinjan Prakke op zoek naar de invloed van de financiële sector op de samenleving en onderzoekt hij hoe ons financiële stelsel in de toekomst zal veranderen.

In het tweede seizoen begint Reinjan opnieuw bij de meest basale vragen: Wat is de financiële sector? Wat is de maatschappelijke functie van een bank? Wat is het nut van financiële markten? Om uiteindelijk op zoek te gaan naar de toekomst van de financiële sector.

Reinjan neemt je mee op zijn reis en ontdekkingstocht, waarbij hij uit eigen ervaringen put en met diverse experts spreekt om tot de kern door te dringen en de essentie op een begrijpelijke manier over te brengen. Tien weken lang is er iedere vrijdag een nieuwe aflevering.

Het eerste seizoen van Het Nieuwe Geld is erg positief ontvangen en werd genomineerd voor The Dutch Podcast Awards 2021. Het tweede seizoen is vrijdag 9 september 2022 gestart.

Sponsoring

Na het succes van het eerste seizoen is Bitonic ook sponsor van het tweede seizoen van Het Nieuwe Geld. Bitonic is al 10 jaar een stabiele factor in de industrie - het oudste Bitcoinbedrijf van Nederland. We stimuleren lange termijn denken, educatie en faciliteren een rustpunt in deze chaotische markt. Dat doen we onder andere met initiatieven zoals bitcoin.nl en de spaardienst Bits, waarmee je dagelijks, wekelijks of maandelijks een klein beetje bitcoin kan kopen.

Ook de podcast Het Nieuwe Geld sluit aan op deze visie. Het Nieuwe Geld onderzoekt op een kundige wijze en met objectieve journalistiek de mechanismes en eigenschappen van geld, het financiële systeem en alles wat daarmee in verbinding staat. Bitonic is daarom trots om ook het tweede seizoen van Het Nieuwe Geld te sponsoren.


Belangrijke thema’s in dit artikel. Klik op een thema en ontdek meer.